Serghei Lavrov a scăpat porumbelul. Care este adevăratul obiectiv al Rusiei în Ucraina

La câteva ore după declanșarea războiului în Ucraina, pe 24 februarie, Vladimir Putin a spus că obiectivele Rusiei sunt „demilitarizarea și denazificare” țării vecine. Dar șeful diplomației ruse a dezvăluit pentru ce luptă Moscova în fosta republică sovietică de cinci luni.

Obiectivul Rusiei în Ucraina
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a spus la un summit al Ligii Arabe de la Cairo, că Rusia este hotărâtă să ajute ucrainenii „să se elibereze de povara regimului absolut inacceptabil” și a acuzat Kievul și pe „aliații săi occidentali” că au făcut propagandă menită să asigure că Ucraina „devine inamicul etern al Rusiei”.

Astfel, oficialul de la Moscova a recunoscut că obiectivul principal al Rusiei în Ucraina este de a răsturna guvernul președintelui Volodimir Zelenski, în timp ce armata Kremlinului continuă să lovească orașele din țara vecină, notează Sky News.

Citiți și:  Putin este şocat! Decizia Chinei, lovitura neasteptata pentru liderul de la Kremlin

Rusia a declanșat războiul din Ucraina pe 24 februarie.
„Poporul rus și ucrainean vor continua să trăiască împreună, cu siguranță vom ajuta pe poporul ucrainean să scape de regimul, care este absolut antipopor și antiistoric. Cele două popoare vor trăi împreună în viitor” a declarat acesta.

„Ne pare rău pentru istoria Ucrainei”

„Ne pare rău pentru istoria Ucrainei, care se prăbuşeşte în faţa ochilor noştri, şi ne pare rău pentru cei care au cedat propagandei de stat a regimului de la Kiev şi pentru cei care o susţin în ideea de a face din Ucraina inamicul etern al Rusiei”, a mai declarat șeful diplomației ruse.

Remarcile ministrului rus vine pe fondul eforturilor Ucrainei de a relua exporturile de cereale din porturile sale de la Marea Neagră, ceea ce ar contribui la atenuarea penuriei globale de alimente, si contrastează puternic cu linia Kremlinului la începutul războiului, când oficialii ruși au subliniat în mod repetat că „nu avem planuri de a schimba regimul în Ucraina”, ucrainenii fiind cei care decid sub ce conducere vor să trăiască.

Citiți și:  L-au lasat nervii: Putin, iesire FARA PRECEDENT ”în termeni duri și obsceni”. L-a făcut „dobitoc” pe Lavrov într-o ședință

Ministrul rus a mai susținut că Rusia este pregătită să discute un acord pentru a pune capăt ostilităților, dar Kievul a suspendat negocierile de pace și și-a declarat intenția de a învinge Rusia pe câmpul de luptă, adăugând că Occidentul a încurajat Ucraina să continue lupta. Cele două părți au purtat ultimele tratative pentru pace fața în față pe 29 martie, la Istanbul.

Sursa: impact.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu