SENZAŢIONAL – Primele IMAGINI cu BOMBARDIERELE ruseşti care au VIOLAT spaţiul aerian al Scoţiei

avion-6-465x390

Pilotul Gary Montgomery, din cadrul Aviației Regale a Marii Britanii, a oferit presei britanice fotografii cu bombardierele rusești care au intrat în spațiul aerian al Scoției. Miercuri, mai multe avioane britanice de tip Eurofighter Typhoon au decolat pentru a monitoriza aeronavele militare ruseşti care zburau în apropierea spaţiului aerian al Scoţiei. Avioanele ruseşti, de tipul Tupolev-95, cunoscute de NATO cu denumirea de „Urși”, şi-au schimbat cursul şi s-au indreptat spre Scandinavia.

Totodată, Olanda şi Danemarca au fost și ele nevoite să ridice miercuri de la sol avioane de vânătoare pentru a intercepta cele două avioane militare ruseşti ce s-au apropiat prea mult de spaţiul lor aerian, relatează agenţiile Reuters şi EFE citând ministerele apărării ale acestor state.

Două incidente similare în care au fost implicate avioane ale aviaţiei militare ruse s-au produs şi anul trecut în aceeaşi zonă. Potrivit experţilor în domeniul apărării, Rusia foloseşte astfel de zboruri pentru a testa sistemele de apărare antiaeriană ale altor state şi pentru a-şi etala forţa militară.

Un reprezentant al Ministerului britanic al Apărării a afirmat că nu este pentru prima oară când Rusia efectuează astfel de zboruri de supraveghere şi că în ultimul an au avut loc opt astfel de apariţii.

avion-5 avion-4 avion-3 avion-2

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *