SENZAŢIONAL – Primele IMAGINI cu BOMBARDIERELE ruseşti care au VIOLAT spaţiul aerian al Scoţiei

avion-6-465x390

Pilotul Gary Montgomery, din cadrul Aviației Regale a Marii Britanii, a oferit presei britanice fotografii cu bombardierele rusești care au intrat în spațiul aerian al Scoției. Miercuri, mai multe avioane britanice de tip Eurofighter Typhoon au decolat pentru a monitoriza aeronavele militare ruseşti care zburau în apropierea spaţiului aerian al Scoţiei. Avioanele ruseşti, de tipul Tupolev-95, cunoscute de NATO cu denumirea de „Urși”, şi-au schimbat cursul şi s-au indreptat spre Scandinavia.

Totodată, Olanda şi Danemarca au fost și ele nevoite să ridice miercuri de la sol avioane de vânătoare pentru a intercepta cele două avioane militare ruseşti ce s-au apropiat prea mult de spaţiul lor aerian, relatează agenţiile Reuters şi EFE citând ministerele apărării ale acestor state.

Citiți și:  BREAKING Decizie de ultimă oră a Rusiei in conflictul cu Ucraina

Două incidente similare în care au fost implicate avioane ale aviaţiei militare ruse s-au produs şi anul trecut în aceeaşi zonă. Potrivit experţilor în domeniul apărării, Rusia foloseşte astfel de zboruri pentru a testa sistemele de apărare antiaeriană ale altor state şi pentru a-şi etala forţa militară.

Un reprezentant al Ministerului britanic al Apărării a afirmat că nu este pentru prima oară când Rusia efectuează astfel de zboruri de supraveghere şi că în ultimul an au avut loc opt astfel de apariţii.

avion-5 avion-4 avion-3 avion-2

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  BREAKING Rusia, reacție VIOLENTA după ce SUA au decis să trimită 1.000 de militari în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.