Sentinţă exemplară a judecătorilor pentru tiganii ucigaşi. 60 de ani de inchisoare

60 de ani închisoare este cumulul pedepselor pronunţate de instanţa de fond, Tribunalul Buzău, în dosarul oribilei crime comise de trei indivizi de etnie romă din localitatea brăileană Vişani, în luna august 2018, pe drumul judeţean 203A, ce leagă comuna Vişani de satul Câineni Băi. Inculpaţii tigani Marian Muti, Valentin Muti şi Emilian Muti au primit pedepse de 22, 20 şi 18 ani închisoare pentru infracţiunea de omor.

Ştefan Nazâru, pădurarul din Vişani acuzat de infracţiunea de nedenunţare, care aflase despre omorul comis de inculpaţi şi nu a spus nimic, a scăpat cu o amendă penală. Victime ale spoitorilor Muti au căzut doi comercianţi de sare şi var, tată şi fiu, din judeţul Buzău, care au intrat în conflict cu aceştia. Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 65 de ani, a fost lovit cu bâtele în mod repetat, apoi agresorii s-au urcat efectiv cu piciorele pe el şi i-au rupt coastele, ceea ce i-a adus sfârşitul.

Sentinţa primei instanţe nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Pronunţarea vine la mai bine de un an de la omorul din şosea.

Cum a fost ucis buzoianul vânzător ambulant de sare

Ucigaşii din Vişani – “Baiaca”, “Urecheatul” şi “Cocina” au fost trimişi în judecată de procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în noiembrie 2018.

Tragedia s-a produs în seara de 26 august 2018, pe drumul judeţean 203A, ce leagă comuna Vişani de satul Câineni Băi. A izbucnit o ceartă între victime şi agresori, apoi totul a explodat.

În seara respectivă, membrii familiei Muti plecaseră cu două căruţe către domiciliul unei tinere din localitatea Plăşoiu, care fusese cerută în căsătorie de un spoitor, după tradiţiile specifice în comunităţile de romi. Pe drumul de întoarcere, inculpaţii au oprit căruţele în zona unde se aflau vânzătorii de sare, pentru a-şi face nevoile, numai că li s-a atras atenţia cu privire la locul ales. De aici a izbucnit totul. Chiar dacă au plecat spre case, Valentin, Marian şi Emilian Muti, înarmaţi cu bâte şi o furcă, au revenit apoi la buzoienii care deja se ­pu­seseră la odihnă şi i-au lovit fără milă. În acea seară, victima de 65 de ani se culcase pe o plapumă întinsă lângă căruţă, în timp ce fiul, Marian Negrea, de 41 de ani, s-a culcat în căruţă.

Citiți și:  ULTIMA ORA! Doliu în clanul Duduianu! Tatăl lui Emi Pian a murit în pușcărie

După cum au stabilit anchetatorii, Marian Muti, înarmat cu o bâtă, împreună cu Valentin Muti au mers la locuinţa inculpatului Emilian Muti căruia i-au povestit despre conflictul anterior. Toţi cei trei inculpaţi au luat decizia de a le da o lecţie vânzătorilor de sare, astfel că au mai luat o bâtă şi o furcă, apoi au pornit cu căruţa către persoanele vătămate. Ajunşi la buzoienii care îi enervaseră, inculpaţii Muti au oprit căruţa şi, fără a spune vreun cuvânt, au început să îl lovească pe Dumitru Negrea cu bâtele şi furca. După ce au lovit în neştire, atacatorii i-au aplicat victimei lovituri cu picioarele şi s-au urcat peste aceasta, care era culcată. Bărbatul a încercat în zadar să se apere cu braţele şi striga cu disperare să se oprească din lovituri pentru că îl vor ucide.

Fiul bărbatului, Marian Negrea, a coborât din căruţă cu un topor în mână, încercând să îşi ajute tatăl. Numai că a primit şi el o lovitură pu­ternică în cap de la unul dintre inculpaţi, fiind dezarmat şi târât pe şosea unde inculpaţii l-au lovit în mod repetat cu bâtele. După cum a stabilit procurorul, atacatorii s-au oprit în momentul în care au constatat că victima nu mai ţipa. Spoitorii Muti au plecat de la faţa locului, însă mai întâi au ascuns furca, toporul şi cele două bâte într-o colibă de pe câmp. Apoi s-au întors liniştiţi la locuinţele lor.

Citiți și:  Iohannis și epoca sa de (h)AUR(r)

Potrivit anchetatorilor, după agresiune, bărbatul care a scăpat cu viaţă a rămas în stare de inconştienţă lângă căruţă, fiind văzut peste noapte de un localnic din Vişani. În zorii zilei, martorul i-a povestit totul unui consătean şi apoi s-a anunţat totul la numărul de urgenţă 112. Din păcate, vânzătorul de sare călcat în picioare de ucigaşii din familia Muti nu a mai putut fi salvat. În urma necropsiei s-a stabilit că Negrea Dumitru a suferit un ,,şoc traumatic şi hemoragic, consecinţa unui politraumatism cu plăgi contuze; traumatism toracic forte cu fracturi costale pe mai multe linii; contuzii pulmonare şi plesnituri pleuro pulmonare; traumatism abdomino pelvin cu plesnitură splenică şi hematom masiv”, leziuni care i-au cauzat în mod direct şi necondiţionat decesul. Fiul decedatului, Marian Negrea, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila unde a primit îngrijiri ­me­dicale, din raportul de constatare medico legală rezultând că acesta a suferit leziuni ce au necesitat îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de 30-35 zile.

Acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu, fiind efectuate cercetări de amploare la locul crimei, adică pe şosea, de către mai multe echipaje de poliţie, la scurt timp fiind prinşi ucigaşii. S-a stabilit faptul că inculpaţii şi membrii familiei acestora lucrează ca zilieri la ferma aparţinând inculpatului Ştefan Nazâru, domiciliat tot în Vişani, care a aflat şi el, alături de întreaga comunitate, despre uciderea victimei. Acesta chiar i-a întrebat pe inculpaţi dacă au fost implicaţi în uciderea victimei, iar aceştia i-au spus că da. Totuşi, Nazâru, care lucrează ca pădurar, nu a comunicat organelor de cercetare penală ceea ce aflase chiar de la agresori. În data de 29 august 2018 inculpaţii au fost identificaţi de anchetatori. Toţi au ajuns în spatele gratiilor.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile