Va fi redusa la tacere senatoarea Şoşoacă? Gorghiu: „Dacă doriţi, ne înjurăm acasă, ţipăm în pungă”

Sesizarea PNL, prin care se solicită analizarea ”derapajelor” senatoarei Diana Șoșoacă în Parlament, a ajuns pe masa Comisiei Juridice.

„Grupul parlamentar din Senat al Partidului Naţional Liberal vă propune eliminarea unei probleme care se perpetuează de la începutul legislaturii în Parlamentul României: comportamentul necorespunzător, nociv şi neregulamentar al doamnei senator Diana Iovanovici-Şoşoacă. (…) Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici-Şoşoacă să sfideze orice normă legală şi orice regulă a bunului-simţ în cea mai prestigioasă instituţie a ţării, în care fiecare dintre noi, la fel ca şi domnia sa, este legitimat prin votul electoratului. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului, cât şi românilor”, se arată în sesizarea senatorilor PNL, adresată grupurilor parlamentare ale USR-PLUS, UDMR, PSD şi AUR.

Citiți și:  Preşedintele Ordinului Ziariştilor din Italia, reacţie DURA după scandalul Șoșoacă - Goracci

Art. 207 din Regulamentul Senatului prevede pentru abateri de la deontologia parlamentară sancţiunile: atenţionare, chemarea la ordine, retragerea cuvântului, îndepărtarea din sală pe durata şedinţei şi avertisment public-scris, conform Agerpres.

Alina Gorghiu a explicat că îşi doreşte ca Diana Şoşoacă „să facă tot ce îşi doreşte”, dar în plenul Senatului să revină la „decenţă şi la intervenţii conform normelor”.

„De înjurat, dacă doriţi, ne înjurăm acasă, ţipăm în pungă, facem tot ce dorim în mediul privat, în spaţiul intim. În spaţiul public avem obligaţia să respectăm nişte norme astfel încât să nu-i lezăm pe ceilalţi”, a afirmat Alina Gorghiu, marţi, după şedinţa Biroului permanent, conform sursei citate.

Citiți și:  Diana Şoşoacă, atac SOCANT la adresa parlamentarilor, in plen: "V-aţi pus cu mine, o să vă ia dracu pe toţi!"

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!