Semnal CODAT dat de Cîțu pentru scoaterea lui Orban din politică: nu va fi primit la Congresul PNL

Florin Cîțu a anunțat strategia pe care o va folosi PNL pentru a se descotorosi de fostul său lider. Premierul a dat un semnal puternic privind soarta lui Ludovic Orban, când a spus despre președintele în funcție al partidului ”Cred că a ales un mod foarte urât să iasă din politică”.

Potrivit unor surse din interiorul PNL, mesajul transmis de premier este decodat în felul următor în partid: nu îi dați lui Orban votul filialei pentru Moțiune!

Candidații la șefia PNL au nevoie de 10 astfel de voturi. În Congres se votează secret, iar susținătorii oficiali ai lui Cîțu (șefi de filiale, miniștri, primari, șefi de CJ) au o pondere de 67/5000. Cei 67 de lideri care au semnat scrisoarea anti-Orban au 67 de voturi. Pe acest lucru se bazează Orban, care speră să ”întoarcă” sala, să mobilizeze membrii simpli de partid în favoarea sa, adunând voturile lor la Congres.

Pentru asta, însă, trebuie să ajungă la votul din Congres, obținând 10 semnături pe Moțiunea sa de la șefii de filiale județene. Fiecare dintre cele 47 de filiale poate susține toate moțiunile, o singură moțiune sau se poate abține. Fără 10 voturi, cacndidații nu ajung în fața Congresului, nu pot candida la președinția PNL.

Orban, candidat neadmis la șefia PNL
Atacurile lui Orban la adresa premierului au trecut linia roșie, spun sursele PNL consultate, iar șefii de filiale se tem că Orban va escalada războiul, profitând de ultra-mediatizarea momentului electoral. Astfel, el va da greutate unor acuzații de la tribuna Congresului, afectând grav imaginea partidului și poziția sa la guvernare.

Ca urmare, s-ar fi activat planul de a-l bloca total pe Orban, care nu va primi cele 10 voturi de la filiale necesare pentru a intra în Congres. Eventualele acuzații vor deveni, deci, simple cuvinte lansate de un om pe care partidul l-a abandonat, care ”a ieșit urât din politică”.

Orice va spune, se va răspunde că e doar răzbunarea celui care a fost respins de partid, care nu a reușit să obțină încrederea a 10 organizații județene pentru a putea candida în 25 septembrie.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *