SEMNAL DE ALARMA TRAS DE SPECIALISTI: Ce pericole ascunde apa sfințită

Agheasma sau apa sfințită este una dintre cele mai importante și astăzi cea mai frecventată ierurgie a Bisericii Ortodoxe, dar care ar putea face și mult rău organismului. Specialiștii austrieci au tras un semnal de alarmă după ce au analizat mai multe mostre de apă din biserici.

Sfințirea apei s-a practicat de la începutul existenței Bisericii, susținând curățirea de toate păcatele, prin botez, a unui mare număr de creștini, căci așa citim la sfințirea apei la botez: ”și-i dă ei (apei) darul izbăvirii, binecuvântarea Iordanului, fă-o (Doamne) izvor de nestricăciune, dar de sfințenie, dezlegare de păcate, vindecare de boli, dracilor pierire, plină de putere îngerească…”.

Scriptura spune ”că pământul s-a închegat, la cuvântul Domnului, din apă și prin apă” (II Petru, 3, 5). Tot cu ajutorul apei „și prin apă”, ce e și materia Tainei botezului. Dumnezeu a creat din nou lumea, care s-a regenerat, s-a născut de sus, din nou, ”in apă și din Duh”. Astfel, apa, ca element fundamental al Creației, se folosește la spălarea și curățirea fizică a trupului uman ori a celorlalte corpuri materiale. Este asociată cu lucrări de curățire spirituală, de spălare a urmelor lăsate de păcate și fărădelegile oamenilor.

Așadar, apa sfințită este una dintre cele mai importante și cea mai frecventă ierurgie a Bisericii Ortodoxe, dar cine ar fi crezut că poate fi și un posibil pericol? Cercetătorii austrieci au analizat mai multe mostre de apă din biserici și au ajuns la concluzia că toate conțineau un nivel ridicat de bacterii. În 86% din probele recoltate, specialiștii au descoperit urme de materie fecală.

Menționam că studiul a fost condus de cercetătorii de la Institutul de Igienă și Imunologie Aplicată din Viena, iar mostrele au fost preluate din 21 de izvoare considerate sfinte, precum și din 18 cristelnițe din bisericile și catedralele din Viena.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.