Segregare RASIALA in Israel: Gradinite separate pentru EVREI si AFRICANI

Municipalitatea din Tel Aviv, considerat unul din cele mai “liberale” orase din Israel, a introdus un sistem de gradinite segregate rasial, unde vor invata separat copiii evrei si cei ai imigrantilor si refugiatilor din Africa sub-sahariana.

Conform unui articol aparut pe portalul evreiesc de stiri Ynet, autoritatile locale au construit o cladire speciala pentru africani, dupa ce cetatenii au amenintat ca nu isi vor mai trimite copiii la gradinite alaturi de imigranti, majoritatea din Eritrea si Sudan.

Acelasi articol mai informeaza ca ceilalti copii ne-evrei, precum cei originari din Asia de sud-est sau Europa, vor continua sa mearga nestingheriti la gradinitele evreiesti ale municipalitatii, ca si pana acum, segregarea vizandu-i exclusiv pe negrii sub-saharieni.

ShowImage

Oficial, autoritatile locale au negat acuzatiile de “rasism” si sustin ca separarea copiilor este cauzata de ratiuni ce tin de “densitatea populatiei”.

In prezent in Israel traiesc circa 65.000 de africani care doresc sa obtina azil, un procent insemnat din acestia fiind localizati in Tel Aviv.

Segregarea rasiala este ilegala in Israel iar activistii pentru drepturile omului ii indeamna pe parinti sa dea in judecata autoritatile din Tel Aviv si Ministerul Educatiei. Sursa: FrontPress.ro

Citeste si:

Ambasadorii AFRICANI din ISRAEL se plang ca nu se simt in siguranta din cauza rasismului

Deportari in Israel. Un model demn de urmat?

Israelul a inceput “vanatoarea” imigrantilor ilegali, in vederea pastrarii “caracterului evreiesc” al statului

Proteste in Israel. Marul discordiei: “CANCERUL” african (FOTO+VIDEO)

Ministrul israelian de Interne: Toti imigrantii africani ar trebui inchisi

Combaterea imigratiei ilegale in Israel. Un exemplu pentru tarile europene?

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile