fbpx
GENERAL

Șeful spionajului rus dezvăluie dedesubturile invadării militare a Ucrainei

 

maxresdefault 4

Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîşkin, a declarat joi că este greşit să se vorbească de un Război Rece între Rusia şi Occident, întrucât situaţia a devenit deja “fierbinte”.

“Politicienilor şi comentatorilor din Occident le place să numească ceea ce se întâmplă ‘un nou Război Rece’. Se pare că paralelele istorice nu sunt pe deplin potrivite aici”, a afirmat Narîşkin, conform declaraţiei sale postate pe site-ul SVR.

“Numai şi pentru faptul că în a doua jumătate a secolului al XX-lea Rusia a luptat cu Occidentul la distanţe îndepărtate, iar acum războiul a ajuns chiar la graniţele Patriei noastre. Deci, pentru noi, cu siguranţă nu este ‘rece’, ci destul de ‘fierbinte’”, a declarat el.

Comentariile lui Narîşkin survin după o serie de declaraţii ale preşedintelui rus Vladimir Putin şi altor demnitari de rang înalt, înainte şi după invazia în Ucraina, că Rusia este unul din principalele state deţinătoare de arme nucleare.

Aceste comentarii au fost interpretate de către guvernele occidentale ca un avertisment că Putin poate escalada şi mai mult conflictul, deşi Moscova neagă aceasta.

Sursa: antena3.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.