Şeful Poliţiei Române, chestorul buzoian Bogdan Despescu, A FOST DEMIS. Cătălin Ioniţă, cel care ar fi refuzat iniţial postul, îl va înlocui

Şeful Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu, a fost demis din funcţie. Solicitarea a fost adresată de ministrul de Interne, Carmen Dan, premierului interminar Mihai Fifor. Carmen Dan i-a făcut această solicitare şi fostului prim-ministru Mihai Tudose, dar acesta a refuzat să dea curs cererii. Ulterior i-a fost retras sprijinul de către alianţa PSD-ALDE şi şi-a dat demisia din fruntea Guvernului.

Premierul interimar Mihai Fifor l-a demis pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, şi l-a numit pe Cătălin Ioniţă în această funcţie, pentru şase luni.

„Prim-ministrul interimar Mihai-Viorel Fifor a semnat astăzi decizia de eliberare a domnului Bogdan Despescu din funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu rang de secretar de stat. Totodată, premierul interimar a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de şase luni, în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu rang de secretar de stat, a domnului Alexandru-Cătălin Ioniţă. Ambele decizii ale prim-ministrului interimar au fost luate la propunerea ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, şi vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Premierul intermar Mihai Fifor a mers, marţi seară, la Ministerul Afacerilor Interne, declarând, la plecare, că situaţia şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a cărui demitere a fost propusă de Carmen Dan, va fi analizată cu foarte mare atenţie miercuri şi va fi luată o decizie.

Citiți și:  Politia Romana a mai rezolvat un caz: batrana muritoare de foame s-a ales cu dosar penal!

El a mai spus că a vorbit cu Carmen Dan şi despre probleme care ţin de organizarea Ministerului Afacerilor Interne.

Mihai Fifor a fost întrebat şi dacă a discutat cu Carmen Dan despre situaţia consilierului acesteia, Valentin Rîciu, vizat în trei dosare penale, el răspunzând că nu.

Pe 9 ianuarie, după declanşarea scandalului din Poliţia Română generat de cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii, ministrul Carmen Dan i-a trimis premierului Mihai Tudose propunerea de schimbare din funcţie a şefului IGPR, Bogdan Despescu. De asemenea, ea a propus înlocuirea acestuia cu Cătălin Ioniţă. Propunerea a fost refuzată însă de Mihai Tudose, care i-a cerut lui Bogdan Despescu să îi prezinte, în termen de săptămână, un raport.

Ulterior, Mihai Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a minţit, spunând că nu mai doreşte să mai lucreze cu ea şi că dacă va fi lăsată să îşi dea demisia o va accepta. Carmen Dan a refuzat să demisioneze, iar acest conflict a generat decizia luată luni de Comitetul Executiv al PSD, care i-a retras sprijinul politic lui Mihai Tudose, acesta demisionând din funcţia de premier.

Citiți și:  Scursurile societăţii! Polițiștii corupţi de la Iași cereau şpagă pizza cu ananas

Marţi seara, şi-a anunţat demisia şi consilierul ministrul de Interne, Valentin Rîciu, despre care Parchetul General a susţinut că este vizat în trei dosare penale. Înainte de a ajunge în guvern, el a fost, ani la rândul, coleg de tură cu poliţistul ajuns în arest preventiv după ce a agresat sexual doi copii într-un lift de bloc. 22 de poliţişti sunt cercetaţi pentru că i-au tăinuit fapte din trecut.

Pe fondul scandalului, şefii Poliţiei Capitalei şi-au dat demisiile.

Bogdan Despescu a fost numit şef al Poliţiei Române în 2015 la propunerea lui Petre Tobă. Despescu a absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” în anul 1995, ulterior ocupând diferite funcţii în cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Buzău, Prahova şi Constanţa.

VEZI SI: MARCEL CIOLACU îl ținea în brațe pe DESPESCU. Iata cum „dormea” el la birou de frica lui PETRE TOBĂ

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile