“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Șeful OMS, AVERTISMENTUL care zguduie lumea. Situația se complică la nivel mondial

taiwan oms 1

Directorul OMS a lansat recent avertisment la nivel mondial! Acesta spune că este o certitudine biologică faptul că la un moment dat o să apară o nouă pandemie în lume și globul nu este încă pregătit pentru așa ceva.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a lansat sâmbătă un avertisment grav la adresa omenirii cu privire la faptul că „la un moment dat” ar putea apărea un nou virus la nivel mondial care să nu poată fi stăpânit. Din acest motiv, face apel la consolidarea internațională a OMS.

Apare o nouă pandemie la nivel mondial
„Este o certitudine biologică faptul că, la un moment dat, va apărea un alt virus pe care pur şi simplu nu îl vom putea stăpâni”, a transmis directorul OMS în cadrul unei reuniuni a miniştrilor Sănătăţii şi Finanţelor din G20.

De asemenea, Ghebreyesus mai cere comunității internaționale să înveţe din pandemia actuală pentru a se pregăti pentru următoarea, transmite Sputniknews. Astfel, acesta spune că lumea are nevoie de o Organizaţie Mondială a Sănătăţii consolidată, împuternicită şi finanţată în mod durabil la nivel internațional. Practic, acesta cere un nou mecanism financiar pentru a asigura un răspuns rapid la pandemii şi o mai bună organizare administrativă.

În acest scop, directorul OMS a cerut ţărilor din G20 să sprijine înfiinţarea unui Consiliu de finanţare a ameninţărilor la adresa sănătăţii şi semnarea unui acord internaţional cu caracter juridic obligatoriu privind pregătirea şi răspunsul la pandemii.

Situația se complică la nivel mondial
Criza sanitară cauzată de pandemia provocată de coronavirus se întinde la nivel international. Potrivit OMS (Organizația Mondială a Sănătății) întreaga omenire este încă „îngrozitor de nepregătită” pentru o criză actuală și nu are „nici capacitatea de a pune capăt pandemiei actuale în viitorul apropiat și nici de a o preveni pe următoarea”, transmitea Financial Times zilele trecute.

ntru criza sanitară (Global Preparedness Monitoring Board – GPMB) a emis un raport ale cărui concluzii au demonstrat că statele lumii nu sunt încă pregătite pentru o viitoare pandemie, în ciuda pierderilor umane la nivel global, ce numără aproape 5 milioane de oameni.

Un nou raport GPMB
În ciuda progresele științifice de dezvoltarea de vaccinuri anti-COVID, Elhadj As Sy, copreședintele consiliului, și-a declarat dezămăgirea cu privire la multiplele tragedii existente. Printre acestea se numără: cumpărarea masivă de vaccinuri de către statele dezvoltate economic, deficitul devastator de oxigen în statele în curs de dezvoltare, generația actuală privată de o educație de calitate, distrugerea economiilor fragile și a sistemelor de sănătate.

„Dacă nu schimbăm cursul lucrurilor, vom irosi o oportunitate rară și efemeră de a implementa schimbările necesare”, a adăugat Elhadj As Sy, copreședintele consiliului.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.