Șeful Jandarmeriei Române, implicat în moartea unei persoane

Numele-generalului-Mircea-Olaru-apare-în-scandalul-mușamalizării-unei-anchete

Un muncitor a murit, în timp de demola o anexă a casei părintești a generalul Mircea Olaru

Numele generalului Mircea Olaru apare în scandalul mușamalizării unei anchete

Raport informativ care aruncă în aer MAI

De abia capatuit cu inca o stea de general pe epoleti, Mircea Olaru lucreaza din greu la reorganizarea Jandarmeriei Romane. Ramane insa de vazut si daca va avea timp de pus pe roate noua Directie Antiterorista, un adevarat SRI paralel care ar urma sa apara pe organigrama IGJR, la sfatul consilierului sau, generalul Adrian Romanica, conform site-lui ENational.ro

Si asta pentru ca, in perioada urmatoare, generalul Mircea Olaru ar putea da explicatii cu privire la un incident terifiant, soldat cu moartea unui om si petrecut tocmai in ograda sa. La propriu. Este vorba despre mai multe note informative care privesc savarsirea unor posibile fapte de coruptie de catre un procuror, iar una din pistele verificate acum se refera si la musamalizarea unui accident de munca in care apar atat numele actualului comandant al Jandarmeriei Romane, cat si al fratelui acestuia.

Fără aviz

Din informatiile intrate in posesia noastra, nefericitul episod ar fi avut loc in timpul concediului de odihna petrecut de catre generalul Mircea Olaru, pe atunci comandant al IJJ Galati, in comuna Nicoresti, sat Fantani, in vecinatatea locului de munca al fratelui sau, Marian Olaru, care era sef de post. De altfel, acesta din urma a facut obiectul unor anchete interne privind sprijinirea unor infractori suspectati de sustragere de produse petroliere, dar asta este cu totul alta poveste. Revenind la concediul de odihna al generalului Olaru, dupa cum se sustine in respectivele note informative intrate in posesia noastra, acesta ar fi inceput sa demoleze o anexa a locuintei parintesti, fara a avea insa avizul Primariei in acest sens.

Executat în beci

Iar pe santierul astfel improvizat, unul dintre muncitori, V.M., a fost strivit de o placa de beton care sustinea tavanul beciului, in cele din urma survenind decesul acestuia. Ce-i drept, nu se precizeaza si daca respectivul barbat lucra acolo cu acte in regula sau era un simplu zilier care castiga si el o paine la negru. Exista insa indicii ca mai multi martori oculari sunt dispusi in continuare sa depuna marturie nu doar despre veridicitateea acestor informatii, dar si despre faptul ca la fata locului s-ar fi deplasat atat un agent de politie, fost subordonat al lui Mircea Olaru la IJJ Galati, cat si un ditamai prim-procurorul!

Picat pe tehnică

De altfel, acesta din urma s-ar afla de mai multa vreme in vizorul structurilor anticoruptie, el picand chiar pe tehnica in timpul unui filaj facut cu mandat, iar stenogramele interceptarilor telefonice care il privesc pe acesta, dintre care unele au intrat si in posesia noastra, sunt pur si simplu incendiare. Iar la „mapa profesionala” a magistratului, cunoscut drept unul dintre cei mai buni prieteni ai actualului sef al Jandarmeriei Romane, a fost trecuta si o „bila neagra” cu privire la modul cum acesta a gestionat cazul incidentului de la lucrarile de constructii neautorizate, soldat cu decesul victimei V.M.

Legea tăcerii

Fiind vorba despre un subiect atat de sensibil, cu privire atat la moartea unui om, cat si la implicarea unor importanti oameni cu functii de conducere in MAI si Parchet, am solicitat sprijinul chiar sefului Jandarmeriei Romane pentru a lamuri aceste informatii socante. Insa, in ciuda demersurilor noastre  incepute inca de la jumatatea saptamanii trecute, nu am primit niciun raspuns oficial. – Sursa: Enational

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *