Șeful directiei de combatere a terorismului din SRI: Statul Islamic pregateste un atac de mari proportii, inedit

sri1

Generalul Sorin Gabriel Cozma, seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Roman de Informatii, a declarat ca indiciile arata ca Statul Islamic pregateste un atac foarte mare.

“Indiciile arata ca Daesh pregateste un atac de mari proportii, inedit”, a declarat Sorin Gabriel Cozma in cadrul unei sesiuni de intrebari sustinuta la Festivalul de Film Istoric Rasnov.

Acesta a mai spus ca Daesh e cel mai puternic brand creat de terorism si ca treptat se trece de la “radicalizare islamica la islamizarea radicalizarii. Un posibil subiect de studiu pentru sociologi”.

Acesta a explicat si de ce se refera la Daesh si nu la Statul Islamic, denumirea mai cunoscuta a gruparii.”Noi nu vorbim de ISIS sau ISIL, noi vorbim de DAESH. Nu putem permite sa se numeasca stat”, a punctat el.

Atentie! Generalul a adaugat ca teroristii din al Qaida se bazau pe Al-Jazeera, dar ca DAESH apartine erei Facebook si Twitter.”Al Qaida isi conduce francizele de la distanta, practica un management pasiv. DAESH se implica in viata de zi cu zi, face transfer de know-how si resursa umana catre franciza, practic management activ”, a mai spus seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul din SRI.

O alta diferenta intre cele doua grupari ar fi, a mai spus el, ca al Qaida incearca, mai mult in ultima vreme, sa evite atentatele in care puteau pica victime si musulmanii, in timp ce “DAESH actioneaza cu o violenta nejustificata, nediscriminand intre cei vizati de atentate”.

VEZI SI: ISIS: „Vom ajunge în casele voastre, în vacanţe şi la petreceri, omorându-vă şi arzându-vă”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *