Şefii CIA i-au cerut lui Klaus Iohannis să-l pună prim-ministru pe… Traian Băsescu

iohannis

Sîmbătă, la Washington, Klaus Iohannis a primit în plic mutările care trebuie să le facă după 21 decembrie. Conform unor surse, în timp ce soţia Carmen s-a oprit la Miami, Klaus Iohannis a rămas, sîmbătă, la Washington pentru discuţii cu reprezentanţi ai CIA, responsabili de planurile de influenţă americană în Sud-Estul Europei. Întîlnirea a avut loc într-unul din sediile CIA din capitala SUA, iar discuţiile au fost conduse de John E. McLaughlin, un fost director adjunct al CIA în timpul preşedintelui George W. Bush, care, odată cu cîştigarea alegerilor de către Klaus Iohannis, a fost reactivat în funcţia de responsabil al Departamentului pentru Europa de Est.

Coincidenţă sau nu, cu numai două zile înaintea de întîlnirea cu sasul, într-un articol publicat pe diverse bloguri americane şi citat de ziarul „Washington Times”, acesta face o analiză a situaţiei politice din Europa de Est.

Citiți și:  Iohannis a semnat decretul! LEGEA care pune pe jar toată România

cap1

Pentru a beneficia de sprijinul americanilor, lui Iohannis i s-au oferit două variante. Prima vizează menţinerea Guvernului Ponta, în condiţiile în care ginerele lui Ilie Sîrbu se va dovedi pentru americani un personaj controlabil. În acest sens, yankeii l-au trimis vineri, la Bucureşti, pentru un dialog cu Victor Ponta, pe fostul premier britanic Tony Blair.

Întîlnirea a avut loc, discret, la Palatul Victoria. Cea de-a doua variantă vizează forţarea de către Iohannis a unei demisii a lui Ponta şi instalarea unui nou guvern – dar americanii nu doresc un alt premier, decît Traian Băsescu. În sprijinul acestui demers se înscrie şi ieşirea publică a lui Băsescu, de vineri, acesta fiind informat, constant, de ceea ce se discută. Matrozul a încercat instigarea publică a reprezentanţilor FMI împotriva Guvernului, acuzîndu-i pe aceştia că sînt prea blînzi, în negocierile pe bugetul de anul viitor şi cerînd, încă o dată, demisia lui Ponta. Urmarea? Victor Ponta a fost provocat să declare că România poate şi fără FMI, afirmaţie care reprezintă, pentru americani, un important semnal, acela că premierul poate denunţa oricînd acordul cu FMI, existînd riscul ca America să rămînă fără un control economic direct al României. Astfel, Traian Băsescu a încercat să ofere americanilor un argument în scenariul nominalizării lui ca prim-ministru. Un scenariu de groază, într-adevăr. (sursa)

Citiți și:  Adevărul despre gestul lui Klaus Iohannis în SCANDALUL MOMENTULUI: Lucrurile evoluează spectaculos
CITESTE SI: Bomba care zguduie lumea. Vladimir Putin are ORIGINI ROMÂNEŞTI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

12 comentarii

 1. un articol slabut care doreste sa copie umorul de pe times new roman.cia nu se ocupa de nominalizari de prim-ministri.cia asculta telefoanele liderilor europei.

 2. Scenariul cel mai de groaza ar fi acela prin care Ponta ar ramane PM.

 3. CIA sa isi vada de treaba lor ca au destule probleme si sa se mai lase de rasturnat guverne.

 4. Ar fi un vis frumos , Basescu prim ministru.Ar cam tremura coruptia in tara asta.

 5. TARCU GEORGE

  SINT DEACORD BASE PREMIER IN SUA ,IN 5 ANI NU VOM MAI AUZI DE AMERICANI…

 6. oricine ar veni in locul lui Ponta la guvernare va face o treaba foarte buna.dar ma indoiesc ca CIA ar fi spus sa il puna pe Base.nu vad ce treaba ar avea

  • Ca nu se vede este handicapul natiunii romane dar si al tau.Cert e ca romanii sunt ignorati ca natiune si de tradatorii interni cit si de USA condusa de OCULTA ! Zilnic ne spun ca suntem prosti,incapabili,asistati social,slabi, lasi,degradati.Asta pina vom fi convinsi sau razvratiti !

  • Ce nu-ti convine stefane? ca a micsorat TVA-ul? Infectul
   de Base ar fi mai bun?

 7. Un ziar de c*a*c*a*t …..cu mac….!

 8. Subscriu si eu la afirmatia ca ar fi "Un scenariu de groază, într-adevăr"……. fereasca Dumnezeu!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.