Șefa DIICOT, bănuită de legături un clan interlop. Numele de fată al Georgianei Hosu coincide cu cel al Clanului Rinu!

Uciderea interlopului Florin Mototolea de către unul dintre membrii Clanului Rinu a scos la iveală relațiile cel puțin ciudate dintre lumea interlopă și lumea justiției. Autoritățile statului și-au demonstrat cu acel prilej slăbiciunea, iar populația a început să aibă dubii serioase cu privire la integritatea oamenilor legii.

Numirea Georgianei Hosu în funcția de procuror-șef al DIICOT s-a făcut prin omiterea a două mari semne de întrebare. Primul era calitatea de inculpat a soțului acesteia, iar al doilea era calitatea de acționar al mamei sale, Suzana Rinu, la o societate asociată până în 2016 cu un off-share din Liechtenstein. Asociația “Inițiativa pentru Justiție” ridică un nou semn de întrebare: există vreo legătură între familia Georgianei Hosu, fostă Rinu, cu clanul interlop Rinu? Răspunsul este așteptat de la Ministerul Afacerilor Interne.

Procurorii Bogdan Pîrlog și Sorin Lia au semnalat recent o situație cel puțin interesantă, legată de situația procurorului-șef al DIICOT. Asociația din care cei doi procurori fac parte a remarcat o coincidență de nume, care ar putea indica legături nepotrivite între șefa DIICOT și un clan interlop. Pentru a lămuri această situație, asociația cere Ministerului Afacerilor Interne să intervină și să lămurească situația.

Președintele României a dispus, la începutul acestui an, numirea în funcția de procuror-șef al DIICOT a Georgianei Hosu, în ciuda avizului negativ al CSM și a informațiilor publice cu privire la calitatea de inculpat a soțului acesteia, judecat la momentul respectiv pentru infracțiuni de corupție. Tot atunci au apărut informații publice cu privire la calitatea de acționar deținută în perioada 2011-2019 de mama sa, Suzana Rinu, în vârstă de 80 de ani, la o societate asociată în perioada 2011-2016 cu o societate de tip off-shore din Liechtenstein.

Asociația “Inițiativa pentru Justiție” remarcă, în contextul rezultatelor slabe ale DIICOT în privința traficului de persoane și a combaterii criminalității organizate, că ar putea exista legături ciudate între Hosu, fostă Rinu și clanul interlop cu același nume.

“Cu privire la aceste aspecte, Georgiana Hosu a refuzat să dea orice explicații în fața CSM, precizând doar că „soțul meu nu sunt eu” și „eu sunt o persoană separată, ca să zic aşa, şi în fapt şi în drept de mama mea”. Pe parcursul acestui an au apărut numeroase semnale cu privire la slabele rezultate ale DIICOT în ceea ce privește traficul de persoane și combaterea criminalității organizate în general. Uciderea interlopului Florin Mototolea, zis Emi Pian, de către unul din membri clanului Rinu, precum și evenimentele care au urmat au scos la lumină relații nepermise între lumea interlopă și persoane cu funcții de conducere în diverse autorități ale statului. În aceste condiții, constatăm că este necesară lămurirea posibilelor legături dintre familia Georgianei Hosu, fostă Rinu, actual procuror-șef al DIICOT, și clanul interlop Rinu, sens în care facem apel la Ministerul Afacerilor Interne și la structurile specializate în strângerea de informații din cadrul autorităților statului.“, arată procurorii Bogdan Pîrlog și Sorin Lia într-un comunicat trimis presei.

Sursa: PressHub

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *