Fost şef al Jandarmeriei, condamnat la 3 ani de închisoare

jnd

Un fost şef al Jandarmeriei s-a ales cu o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru că fapte de corupţie privind reîncadrarea în funcţie a unui subofiţer care fusese trecut în rezervă de la Poliţia Română, din motive disciplinare. Costică Silion a fost condamnat de ICCJ cu suspendare.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi, tot la trei ani de închisoare cu suspendare, Ion Crînguş, fostul adjunct al lui Silion la Jandarmeria Română, Costică Neculai, Doru Chilibon, Iulian Lixandru, Mihai Traian şi Dan Ştefan Rusu. Mircea Niţoi şi Paul Pânişoară au primit pedepse de trei ani de închisoare cu suspendare.

Prin decizia dată în fază de apel a fost menţinută sentinţa de la prima instanţă a dosarului, pe care cei nouă au primit-o în 13 martie 2014. Decizia luată miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Potrivit Mediafax, în februarie 2013, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari i-au trimis în judecată pe chestorul general de poliţie Costică Silion, fost inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR), la acea dată director general adjunct al Direcţiei Generale Management Operaţional din MAI, şi pe generalul maior (în rezervă) Ion Crânguş, fost inspector general adjunct al IGJR, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, uz de fals şi omisiunea sesizării organelor judiciare.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în cursul lunii octombrie 2006, prin fraudă şi prin falsificarea unor documente depuse la dosarul de candidat, Paul Pânişoară a susţinut examenul de admitere în corpul subofiţerilor şi a fost reîncadrat în IGJR, la Baza de Administrare şi Deservire – UM 0260 Bucureşti. – sursa: stiripesurse.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.