Secretul ULUITOR al lui Bill Gates a uimit intreaga lume. Ce face miliardarul în fiecare seară

Rutina de seară a lui Bill Gates poate fi considerată cheia succesului său de decenii. Aceasta depinde de lucruri umitor de simple. În timp ce rutina de dimineață poate fi eficientă, rutina de seară joacă un rol esențial în succesul de peste zi. Și se pare că Bill Gates știe cel mai bine acest lucru.

Rutina de dimineață continuă să fie la modă, de zeci de ani. Ea este aceea care dă tonul pentru întreaga zi, poate aduce obiceiuri productive, ajutându-ne să profiăm de energia de la prima oră. Și rutina de seară poate fi la fel de importantă pentru performanțele zilnice.

Ne poate liniști mintea, ne eliberează de stres și ne poate pregăti pentru o noapte de somn odihnitor. Aceasta ar putea fi regula de aur pentru sănătatea fizică și mentală, potrivit Inc.

Miliardarul pentru care spălatul vaselor e o adevărată plăcere
Deși nu există o formulă magică pentru avea o rutină de seară dătătoare de succes, se pare că Bill Gates a folosit câteva de-a lungul anilor, aducându-i succesul în lumea afacerilor și miliardele pe care le are acum.

O astfel de rutină de seară despre care Bill Gates a vorbit în 2016 ar fi spălatul vaselor. Întrebat dacă îi place să facă ceva anume, și la care nimeni nu s-ar aștepta, co-fondatorul Microsoft a răspuns: „Eu spăl vasele în fiecare seară. Îmi place felul în care o fac”.

Cum poate ajuta spălatul vaselor? Oferă un calm meditativ, adesea lipsit de agitația de zi cu zi a unui om de afaceri. Astfel, poate avea șansa de a se deconecta de la analiza și planificarea constantă și se poate concentra doar pe spălat, clătit, uscat, așezat vase curate.

30 de minute de lectură pot reduce tensiunea arterială și sentimentele de apăsare psihologică
În al doilea rând, Gates adoră să citească. Nu mai trebuie spus că există un milion de motive pentru care lectura e cel mai bun mod de a ne aduna gândurile, de a ne lărgi universul și a căpăta noi perspective, ajutându-ne să evadăm din problemele zilnice. Înainte de culcare, doar 30 de minute de lectură pot reduce tensiunea arterială și sentimentele de apăsare psihologică, potrivit cercetărilor publicate în ”Journal of College Teaching and Learning”.

Analizând mai mult aceste două activități simple, la care Bill Gates nu renunță niciodată, cu atât este mai clar că o rutină de seară de succes nu înseamnă cufundarea în tot felul de sarcini de muncă sau activități stresante. Și, de asemenea, că oricât de pasionați am fi de munca noastră, trebuie să-i oferim minții șansa de a se deconecta.

”Hoinăreala mentală” poate sprijini inovații-cheie pentru creșterea afacerii
Cititul permite minții să exploreze căi pe care altfel nu le-ar face, alimentând creativitatea și gândirea imaginativă. Aceasta este un fele de „hoinăreală mentală” care poate sprijini inovații- cheie pentru creșterea afacerii pe care o aveți.

Un alt studiu al Universității din California a constatat că realizarea unor sarcini precum spălatul vaselor permite creierului să hoinărească și să se angajeze în rezolvarea creativă a unor probleme.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *