Secretul TULBURĂTOR care schimbă lumea. CIA a ascuns totul pentru 50 de ani

De câteva luni, o carte din care CIA a secretizat pentru 50 de ani un exemplar întunecă mințile adepților teoriilor conspirațiilor. Isus a trăit cu un misterios trib din India, apoi a fost răpit de doi extratereștri!

Dar asta nu e totul. Geneza, capitolul care deschide Vechiul Testament, este tradus prin prisma autorului, Chan Thomas.

”The Adam and Eve Story – Povestea lui Adam și a Evei” este o carte apărută în 1963, scrisă de un fost membru al unei echipe celebre de cercetări în domeniul OZN. Cartea a făcut vâlvă în urmă cu puțin timp, alimentând teoriile conspirației, când s-a aflat că un exemplar a fost secretizat de CIA pentru o perioadă de 50 de ani. Declasificarea s-a făcut în anul 2013, dar cartea a ajuns din nou în atenția publicului în aprilie 2019, când documentul a fost publicat.

Chan Thomas, autorul cărții, a lucrat în US Air Force, apoi la o companie de cercetări aerospațiale, dar a făcut parte și din echipa doctorului Robert Wood, considerat cel mai informat personaj în materie de OZN-uri.

Cartea din 1963 este o parabolă, o traducere a Bibliei după ce Thomas lasă să se înțeleagă că a avut acces la informațiile și limba tribului Naga (în hinduism, ființe om-șarpe), din India, locul unde și-ar fi petrecut Isus copilăria. Învierea este și ea ”tradusă” în carte, Isus moare spunând, în limba indienilor Naga, ”Eu leșin, eu leșin!” și, în Duminica Paștelui este răpit de doi extratereștri.

E un spectacol din cuvinte montat de un individ dornic de atenție? Este o revelație? Un delir? Informație pură, livrată de un inițiat?

Chan Thomas a căzut în uitare după 1963. A avut o revenire în 1993, cu o carte în care promova nașterea naturală, dar nu a devenit niciodată un personaj influent.

Revenirea în forță a acestui nume a apărut, inerent, când s-a aflat că CIA secretizase un exemplar din carte.

”Pe surse” s-au lansat mai multe explicații menite să arunce faptul în banal: foștii lucrători cu informații secrete erau ținuți sub observație; exemplarul, la care sunt atașate câteva pagini rupte dintr-o revistă, a fost ridicat la o percheziție făcută la un spion, care o folosea pentru a se recunoaște cu sursele sale. Sigur, astfel de explicații nu au putut opri teoriile conspirației, chiar dacă, așa cum veți vedea, textul pare un delir desprins din cărțile de psihiatrie!

Cititi restul articolului in Evenimentul Istoric.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *