SECATURA a fost pusa la putere! Cine îl înlocuiește pe ministrul demisionar Victor Negrescu si merge sa ne reprezinte la Strasbourg

Situația nu este deloc fericită pentru Viorica Dăncilă, care după demisia lui Victor Negrescu de la conducerea ministerului Afacerilor Europene, a afost nevoită să găsească o soluție de compromis și să trimită un reprezentant care să poarte discuțiile cu liderii europeni.

România va fi reprezentată marţi, 13 noiembrie 2018, la Strasbourg, în Conferinţa Preşedinţilor de Comisii a Parlamentului European de Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene în baza mandatului dat de premier. Rovana Plumb va prezenta priorităţile politice ale Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, potrivit Evenimentul Zilei.

Conferinţa Preşedinţilor de Comisii (CCC) reprezintă forul care reuneşte preşedinţii celor 20 comisii permanente din Parlamentul European, ai celor două subcomisii şi trei comisii speciale.

CCC coordonează activitatea comisiilor parlamentare din perspectiva programării legislative. Practica standard prevede dialogul cu Preşedinţiile rotative. România a fost invitată la reuniunea CCC în calitate de viitoare Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene pentru a prezenta, conform practicii, priorităţile înainte de preluarea mandatului.

În Consiliul Afacerilor Generale (CAG) care are loc marţi Bruxelles, România va fi reprezentată de Luminiţa Odobescu, ambasadorul ţării noastre la UE. Consiliul Afaceri Generale pregăteşte reuniunile Consiliului European şi urmăreşte rezultatele acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *