Se taie crunt de la pensii! Șoc total pentru milioane de pensionari

Rectificarea bugetară anunțată de Guvernul Orban va aduce o premieră nedorită, care îi va afecta în primul rând pe pensionari, atrage atenția un cunoscut economist. Astfel, este pentru prima dată când bugetul de pensii va fi tăiat.

Rectificarea bugetară anunțată de Guvernul Orban va tăia 6,5 miliarde de lei de la bugetul de pensii, deci va fi una negativă, caracteristică măsurilor de austeritate, trage semnalul de alarmă cunoscutul economist Adrian Câciu.

El acuză Guvernul Orban că așa-zisa creștere cu 14% a punctului de pensie este o ”minciună sfruntată”, în condițiile în care vom asista de fapt la o reducere a banilor pe care trebuie să îi primească pensionarii, dat fiind că aceștia era deja prevăzuți în buget.

Se vor taia 6,5 miliarde lei de la bugetul de pensii
”Vom avea o rectificare negativă! Se vor taia 6,5 miliarde lei de la bugetul de pensii.
Asta știm sigur.

Este pentru prima dată când bugetul de pensii este tăiat! Restul e poezie!

Iar chestiunea cu majorarea punctului de pensie cu 14% este o minciună sfruntată. În bugetul asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute pensiile majorate cu nivelul de 1.775 lei punct de pensie.

Orice rectificare negativă care ia banii din bugetul de pensii înseamnă să iei banii pensionarilor din buget.

Dincolo de minciună, măsura va genera un sperjur guvernamental. Toți au jurat să respecte Constituția și legile țării”, a scris Adrian Câciu vineri seară pe Facebook.

”Mai bine creştem cât putem acum”
În context, trebuie precizat că Premierul Ludovic Orban a declarat joi, în timpul vizitei pe care a efectuat-o în Valea Jiului, că o majorare cu 40% a punctului de pensie riscă să aducă România în incapacitate de plată.

”Credeţi-mă ce vă spun, nu putem mări acum cu 40%. Riscăm să intrăm în incapacitate de plată. Mai bine creştem cât putem acum, decât să facem o creştere care va afecta toată societatea şi pe care nu o putem susţine”, a explicat Ludovic Orban.

”Ministrul de Finanțe trebuie să vadă care a fost impactul provocat asupra economiei de pandemia de covid, vom analiza toate prognozele făcute de instituțiile europene, că depinde și de evoluția economiilor partenere. Pe baza acestei analize vom stabili cât vor crește pensiile”, a arătat șeful Executivului.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *