Se SCUMPESTE CARNEA de porc cu 30%! Si asta nu e tot, urmeaza NOI SCUMPIRI in vara

Vești nu tocmai bune pentru consumatori: începând cu 1 aprilie (nu este păcăleală!), vom plăti mai mult pentru un kilogram de carne de porc. Și nu cu un leu, doi, ci cu treizeci la sută! Producătorii spun că scumpirile vin pe fondul cererii foarte mari din partea consumatorilor, dar şi din cauza ofertei tot mai scăzute. Aceiași producători spun că mulți români vor înlocui, de Paști, carnea de miel cu cea de porc, dar și cu preparate din același tip de carne.

De aceste scumpiri vor fi afectaţi mulţi români. Întrebat de această situaţie, ministrul Agriculturii a răspus ferm: nu vrea să influenţeze mersul pieţei. Mai exact, nu are ce să facă, şi totul depinde de producători.

În medie, un kilogram de carne de porc costă acum între 11 şi 20 de lei in magazine. O scumpire cu 30% ar cântări greu la un coş de cumpărături.

Iar veștile proaste nu se opresc aici, următoarea scumpire prognozată de producători – și anunțată, totodată – fiind cea de pui, în lunile care urmează. (sursa)

VEZI SI: SCUMPIRI DE LA 1 APRILIE: LISTA produselor pentru care vom plăti mai mult începând de mâine

VEZI SI: Din păcate nu este vorba despre o glumă! Noi sumpiri de la 1 aprilie – pe ce vom plăti mai mulți bani

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.