GENERAL

Se rupe Guvernul României?! Anunţul serii în politică. Se cere DEMISIA ministrului Energiei

 

YWRmZTZmYWFiOWY2Mzk1OWQyOTI2MWVlZjc2MTRkYzc.thumb

Partidul Social Democrat şi Partidul Liberal par să fi ajuns destul de repede la o situaţie care îi poziţionează de părţi opuse ale baricadei. Acuzaţiile au început deja să curgă, un ministru ar putea plăti cu funcţia, iar soarta Guvernului pare deja pusă în pericol.

Noi contre în coaliţia de guvernare pe tema facturilor pe care românii le primesc la energie electrică şi gaze naturale!

PSD îi scoate vinovaţi pe liberali şi cere demisia ministrului Virgil Popescu
PSD şi PNL dau vina unii pe ceilalţi pentru criza în care s-a ajuns în acest moment. Social-democraţii cer demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, dar dau vina şi pe guvernele precedente, din care PNL a făcut parte.

De cealaltă parte, liberalii vor să scoată vinovată Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie (ANRE). Dumitru Chiriţă, deputat în Parlamentul României timp de patru mandate din partea PSD, este cel care conduce acum ANRE.

Cei care au ieşit primii la atac în urma crizei de pe piaţa energiei au fost cei din PSD. Au fost mai multe mesaje transmise în spaţiul public privind iresponsabilitatea guvernelor PNL şi faptul că acestea nu au pregătit iarna cum trebuie.

Apoi au ieşit în faţă mai mulţi lideri importanţi ai PSD, precum vicepreşedintele Mihai Tudose, Daniel Zamfir sau Ana Cătăuţă, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, cu toţii cerând demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Totuşi, ulterior, Marcel Ciolacu a declarat că nu este atributul său să schimbe vreun ministru şi decizia îi aparţine numai premierului României. “Nu e atributul meu să schimb, e al prim-ministrului”, a fost comentariul sec al liderului PSD.

PNL, atac la baionetă împotriva Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie
Replica venită din partea Partidului Naţional Liberal s-a îndreptat împotriva ANRE, instituţie condusă de social-democratul Dumitru Chiriţă. Şi Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, a fost trimis într-o funcţie de conducere la ANRE. Specialitatea lui Stănescu este însă agricultura şi nu energia, notează Adevărul.

Dumitru Chiriţă nu a apărut până acum în spaţiul public să ofere explicaţii despre situaţia de criză în care s-a trezit românii, preferând să-şi trimită subalternii.

Acum, PNL care o comisie de anchetă care să evalueze activitatea ANRE. Deputatul Gheorghe Pecingină, unul dintre apropiaţii lui Florin Cîţu, este cel care a anunţat această intenţie.

“În toată nebunia ultimelor zile privind facturile la energie, mă surprinde tăcerea ANRE. Ei ar fi cei mai în măsură să răspundă şi să ne lămurească în legătură cu cazurile de încălcare a legii de plafonare şi compensare a preţurilor.

Am de gând să le propun colegilor din Parlament comisie de evaluare a activităţii ANRE pe ultimul an şi, dacă este cazul, comisie parlamentară de anchetă, pentru a vedea cum ANRE şi-a exercitat atribuţiile de supraveghere a modului în care companiile de profil au aplicat prevederile Legii privind plafonarea preţurilor la energie şi compensarea facturilor. (…)

ANRE trebuie să devină o institutie în serviciul românilor, nu un sanatoriu al rentierilor de lux”, a fost mesajul transmis de deputatul liberal.

Sursa: capital.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.