“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Se rupe deja coaliţia de guvernare?! Atac dur la UDMR de 1 Decembrie

kelemen hunor udmr

Apar deja primele tensiuni în noua coaliţia de guvernare! O importantă voce de la nivelul Partidului Social Democrat, fost ministru în mai multe guvernări, critică dur o recentă iniţiativă legislativă a UDMR, care ar duce în derizoriu însemnătatea Zilei Naţionale a României şi ar încerca, totodată, să promoveze în calendarul oficial anumite zile importante pentru maghiari.

Senatorul PSD Titus Corlăţean, fost ministru al Justiţiei şi al Afacerilor Externe, vine cu un mesaj tulburător pe pagina sa de socializare, chiar în prag de 1 Decembrie.

O iniţiativă a UDMR provoacă din nou valuri în Parlamentul României
Marţi seara, Corlăţean a scris, pe pagina sa de Facebook, despre o iniţiativă legislativă a UDMR privind “declararea unor zile oficiale în România”, ce a fost dezbătută săptămâna trecută în plenul Senatului.

“Senatul a respins cu o uriașă majoritate- 119 voturi pentru respingerea proiectului legislativ, 6 pentru- senatorii UDMR- inițiativa menționată”, spune senatorul PSD, care adaugă că a pledat ferm împotriva acestui proiect legislativ.

“În esență, proiectul UDMR urmărea centralizarea diferitelor legi adoptate de-a lungul anilor în România, care marcau zile considerate importante pentru societatea românească, proclamând majoritatea acestora drept „zile oficiale” și, respectiv, abrogând alte legi considerate de autor drept mai puțin semnificative”, explică Titus Corlăţean.

Problema sesizată de senatorul PSD: “Am fost ȘOCAT să descopăr”
Titus Corlăţean afirmă că a fost şocat să descopere că, în cele două anexe la iniţiativa UDMR, Ziua Națională a României era dusă în derizoriu, fiind inclusă în aceeași categorie cu Ziua bicicletei sau Ziua Gastronomiei ori a Vinului.

În schimb, atrage atenţia social-democratul se încerca “legiferarea pe uşa din dos” a unor zile ce prezintă însemnătate pentru maghiari sau abrogarea Zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon în țara noastră.

“Am fost ȘOCAT să descopăr în cele două anexe la inițiativa legislativă a UDMR faptul că Ziua Națională a României, 1 Decembrie, era dusă în derizoriu, fiind inclusă în aceeași categorie cu Ziua bicicletei sau Ziua Gastronomiei ori a Vinului, ca Zi oficială!!!

Precizez ca natura juridică și simbolistica Zilei Naționale sunt și trebuie să fie tratate la cel mai înalt nivel, în nici un caz amestecate cu zile „oficiale” prin care se „marchează” importanța bicicletei pentru cetățeanul din România…

În același timp, nu a fost nici o surpriză să descopăr că se încerca printr-o șmecherie legislativă abrogarea Zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon în țara noastră, al cărei inițiator sunt și care îi deranjează atât de mult pe unii „nostalgici” inspirați de Budapesta…

Și nici faptul că se încerca legiferarea pe ușa din dos ca Zi oficială în România a zilei de 15 martie, importantă pentru maghiari din perspectiva Revoluției din 1848, dar având o simbolistică dramatică pentru românii din Transilvania…”, a mai scris Titus Corlăţean pe Facebook.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.