Se rupe coaliția PSD-ALDE?! Dăncilă, OUT de la prezidențiale!

Apar noi detalii din scandalul ieșirii de la guvernare a ALDE după tensiunile create în coaliția de guvernare PSD-ALDE după ultimele evenimente din lumea politică. Cu toate acestea, decizia finală va fi luată săptămâna viitoare, iar Tăriceanu pare să joace extrem de dur, mai ales că știe că fără ALDE PSD nu mai are majoritate parlamentară.

Se pare că ALDE pune condiții dure pentru a susține PSD în continuare în coaliția de guvernare. Liderii PSD și ALDE se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a stabili dacă mai continuă colaborarea sau nu. Mai mult, potrivit Antena 3, surse din ALDE spun că liderii partidului se gândesc să condiţioneze guvernarea, în ideea în care fără voturile celor din ALDE nu există majoritate parlamentară și PSD poate pierde tot.

Mai mult, partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu vrea să bată în cuie colaborarea cu parlamentarii lui Victor Ponta şi să facă acea alianţă chiar şi fără voia PSD.

Antena 3 a prezentat recent scenariile în care ar mai putea exista guvernarea PSD după discuțiile din zilele următoare.

  1. GUVERN PSD MINORITAR

– ALDE iese de la guvernare și face alianță cu Pro Romania. PSD rămâne la Guvern în minoritate.

  1. GUVERNUL PSD-ALDE CONTINUĂ

– ALDE cere intrarea Pro Romania la Guvernare în eșalonul 2 sau 3. Se discuta dacă Viorica Dăncilă rămâne candidatul PSD sau dacă Tăriceanu este susţinut de PSD-ALDE-Pro România.

  1. GUVERNUL PSD-ALDE-PRO ROMÂNIA

– ALDE şi Pro România cer restructurarea Guvernului. Din cele 19 ministere, 10 ar urma să ajungă la ALDE şi Pro România. Viorica Dăncilă se retrage din cursa pentru Cotroceni, iar Tăriceanu devine candidatul PSD-ALDE-Pro România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.