Se rupe alianța PNL-USR/PLUS? (SURSE)

Tensiune la cote alarmante în interiorul Coaliției de guvernare. USR-PLUS pune tunurile pe Florin Cîțu. În paralel, liberalii vor să ceară demisia lui Vlad Voiculescu din friuntea Ministerului Sănătății. Conflictul se poartă acum la vedere, iar cei care ar fi trebuit să fie partaneri la guvernare s-au transformat în adevărați adversari politici. Ce atacuri au lansat acum cei de la USR-PLUS.

Este război pe față între PNL și USR/PLUS. La vârful PNL se va cere demisia lui Vlad Voiculescu. În paralel, cei de la USR-PLUS au avut o ședință cu scântei. Ei au pus tunurile pe Florin Cîțu. Mai multe voci ale partanerilor PNL au amintit că Florin Cîțu ajuns premier pentru că USR/PLUS a blocat majoritatea pentru un guvern Orban

Surse din conducerea USR-PLUS au declarat pentru Radio Europa Liberă că premierul Florin Cîțu a trecut „gratuit vineri o linie roșie”. În opinia acestora, premierul începe să piardă încrederea din cauza modului în care a acționat în cazul lui Vlad Voiculescu.

Citiți și:  Lovitura GREA pentru aripa liberală din Palatul Victoria. News alert

Corpul de control al premierului a sesizat „in rem” Parchetul General în legătură cu accesarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV) cu parola Ministerului Sănătății. Este momentul care oficializează războiul din Guvern între PNL și USR-PLUS, susțin surse politice.

Ședință cu atacuri directe la Florin Cîțu
USR-PLUS a convocat o ședință de urgență vineri seară pentru a reacționa în conflictul cu premierul Cîțu. Mesajele venite dinspre USR-PLUS sunt categorice: Premierul a depășit „gratuit linia roșie” și a ales să „escaladeze conflictul” cu riscul de a-și „sabota guvernul” prin acest „atac dur”. Cei de la USR/PLUS sunt categorici în privința lui Vlad Voiculescu: are susținere totală.

„De ce a sesizat Corpul de Control Parchetul în cazul Vlad Voiculescu? Raportul nu este finalizat. De ce s-a trimis la Parchet dacă raportul nu este finalizat”, au fost mai multe voci din USR-PLUS care au ridicat această problemă

Potrivit surselor citate, premierul Cîțu le-a transmis celor din USR-PLUS că „nu are vreo legătură și că aceasta este procedura”.

Citiți și:  S-a aflat ce vor să facă, de fapt cu Certificatul verde obligatoriu la locul de muncă (SURSE)

USR-PLUS amintește rolul jucat în susținerea premierului
În ciuda acestor asigurări, USR-PLUS este că premierul a greșit flagrant în relația de guvernare.

„Cîțu a ajuns premier pentru că noi am blocat majoritatea pentru un guvern Orban. Am crezut că ne va fi partener, dar nu a livrat reformele promise. Un premier care face plângeri penale miniștrilor, nu e lider de echipă. Acum ne întrebăm dacă a meritat să îl susținem pe Cîțu. Suntem dezamăgiți”, a spus un lider din USR-PLUS.

În paralel, liberalii au pus și ei tunurile pe Vlad Voiculescu. Vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a declarat sâmbătă că va solicita premierului Florin Cîţu demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii. Acest lucru ar urma să se petreacă în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!