Se pregătește TAIEREA acestor pensii?! Raluca Turcan RASPUNDE

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a reacționat, miercuri, cu privire la informațiile apărute în spațiul public cu privire la tăierea pensiilor polițiștilor, lucrătorilor din Armată, SRI și SPP.

Raluca Turcan a precizat că, atunci când vorbim de pensii speciale, nu ne referim și la pensiile ocupaționale din sistemul de Apărare și Ordine Publică.

Practic, potrivit șefei Muncii, polițiștii, militarii și angajații din SRI, SPP, STS nu vor avea pensiile tăiate.

„Atunci când vorbim despre pensiile speciale, nu vorbim despre pensiile ocupaționale din sistemul de Apărare și Ordine Publică. Sunt șase categorii de beneficiari de pensii speciale şi, după ce primim propunerile concrete din partea beneficiarilor, practic din partea sistemului, noi începem activitatea”, a subliniat Raluca Turcan.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

Totodată, Raluca Turcan a explicat că intenționează să elimine inechitățile din sistemul public de pensii.

„În România sunt 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu cu o pensie medie de 9.600 de lei, existând o diferenţă uriaşă între ce se plăteşte pe contributivitate şi ce vine de la bugetul stat.

Pe de altă parte, sunt aproximativ 90.000 de români care au ajuns la vârsta de pensionare şi care nu au acces nici măcar la pensia minimă socială, pentru că nu au stagiul minim de contributivitate, de 15 ani”, a mai spus șefa Muncii.

Sursa: bugetul.rp

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!