Se pregătește IMPOZITAREA Bisericii și a Armatei! Un cunoscut lider politic din România a dat vestea

Un important lider din opoziție spune că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, pregătește impozitarea Bisericii și a Armatei în perioda următoare, cel puțin în caz de urgență, dacă România nu se va încadra în ținta de deficit.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ia din nou în colimator Biserica. Oficialul doreşte din nou taxarea Bisericii, dar şi a Armatei, iar experţii instituţiei lucrează la un proiect de impozitare a tranzacţiilor efectuate de cele două entităţi, scrie senatorul liberal Florin Cîţu, pe Facebook.

Potrivit lui Cîţu, aceste proiecte ar urma să intre în vigoare anul viitor, dacă situaţia bugetară va fi gravă, iar România va fi în pericol să depăşească deficitul bugetar de 3% din Produsul Intern Brut (PIB), prevăzut de tratatele europene.

„S-a întors Circul Orlando! După mult timp, m-am întâlnit cu povestitorul care îmi spune ce se mai întâmplă în MFP. Asta o să va placă. Aşa zisul ministru al finanţelor i-a pus pe oameni din finanţe să calculeze veniturile care ar ajunge la buget din impozitarea activelor şi tranzacţiilor bisericii şi a activelor şi tranzacţiilor din armata. A dat dispoziţii clare că în cazul în care întreabă cineva să zică că este propunerea ANAF. Aşa se răzbună el şi pe ANAF. Lucrurile sunt seriose. A cerut o situaţie a impozitării celor două domenii în ţările din UE şi a avut discuţii neoficiale pe acesta tema cu omologii săi din alte ţări UE. S-a ars cu TVA defalcat şi acum vrea să pară transparent. Impozitarea bisericii şi armatei reprezintă din punctul sau de vedere, o soluţie pe care să o folosească în situaţia în care deficitul bugetar pentru 2019 trece peste 3% datorită veniturilor la buget în scădere că urmare a crizei economice din România.

În aceste condiţii este clar că TVA nu mai scade în 2019, impozitul pentru medici nu este eliminat, rămânem cu supraacciza la combustibil şi supraimpozitarea contractelor part-time. Disperarea este atât de mare încât nu renunta nici la TVA defalcat, chiar dacă urmează să fim sancţionaţi şi financiar de CE”.

Teodorovici a declarat de mai multe ori că vrea să impoziteze afacerile BOR, însă nu a venit până acum cu niciun proiect concret. Prima oară, Teodorovici a vorbit despre impozitarea Bisericii anul trecut, pe când era consilier al fostului premier Mihai Tudose. Între timp, discuţiile privind impozitarea cultelor s-au accentuat în ultimul an, mai ales în contextul inaugurării Catedralei Mântuirii Neamului. Argumentele celor care doresc impozitarea cultelor sunt evaziunea fiscală efectuată de acestea la vânzări de bunuri şi prestări de servicii, dar şi separarea clară a Bisericii de stat, în contextul în care cultele primesc anual sute de milioane de lei de la buget, atât pentru biserici, cât şi pentru salarii.

BOR este cea mai bogată instituţie din România, după statul român, având active de 9-10 miliarde de dolari. Defalcat, valoarea lăcaşelor de cult ar fi de circa 4 miliarde de dolari, iar un miliard de dolari ar fi activele mănăstireşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *