Se pregătește „ultimul capitol al politicii foametei”! ANUNTUL cumplit venit chiar acum de la Kremlin

Informația momentului despre Vladimir Putin. Anunțul cumplit a venit chiar acum. Liderul de la Kremlin ar urma să se pregătească pentru a pune la cale un plan în urma căruia întreaga lume să dea vina pe Ucraina pentru suferința pe care o îndură.

Este anunțul momentului despre ceea ce pune la cale Vladimir Putin. Rusia este acuzată chiar în acest moment de autoritățile din Ucraina că blochează milioane de tone de celeale destinate exportului. Explicația pentru această acțiune a președintelui Rusiei a fost oferită de istoricul de la Universitatea Yale, Timothy Snyder. El este de părere că Vladimir Putin intenţionează să înfometeze locuitorii mai multor zone din Asia şi Africa pentru a câştiga războiul.

„Când vor începe revoltele alimentare şi pe măsură ce foametea se va răspândi, propaganda rusă va da vina pe Ucraina”, a spus el.

Timothy Snyder a apreciat că preşedintele rus intenţionează să înfometeze unele ţări, ca parte a eforturilor sale de a câştiga războiul din Ucraina, potrivit YahooNews.

Istoricul a transmis, sâmbătă, un mesaj pe Twitter în care explică modul prin care Putin foloseşte nesiguranţa alimentară în avantajul său. El a intitulat această strategie drept „ultimul capitol al politicii foametei”.

Vladimir Putin și ultimul capitol al politicii foametei
„Rusia are un plan pentru foamete. Vladimir Putin se pregăteşte să înfometeze o mare parte din lumea în curs de dezvoltare ca următoarea etapă a războiului său din Europa”, a început Snyder, profesor la Universitatea Yale şi expert în autoritarism, remarcând importanţa exporturilor de alimente ale Ucrainei în aprovizionarea globală.

Zona din jurul Mării Negre, inclusiv Ucraina şi Rusia, a fost denumită „coşul de pâine a lumii” datorită solului său fertil şi a ratelor ridicate de producţie de cereale. Colectiv, cele două ţări reprezintă 30% din exporturile globale de grâu, în timp ce Ucraina produce aproximativ 12%.

Președintele Rusiei urmărește trei obiective
Snyder este de părere că dacă blocada rusă continuă, zeci de milioane de tone de alimente vor putrezi în silozuri, iar zeci de milioane de oameni din Africa şi Asia vor muri de foame. În opinia sa, „planul de foamete” al lui Putin are trei obiective principale.

În primul rând, să întrerupă exporturile Ucrainei în încercarea de a-i distruge statutul.

În al doilea rând, să creeze instabilitate în Europa prin „producerea” de refugiaţi din zone care se bazează pe hrana Ucrainei, cum ar fi Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

În al treilea rând, Putin ar vrea să se folosească de criza alimentară şi de foamete pentru ca propaganda rusească să fie convingătoare.

„Când vor începe revoltele alimentare şi pe măsură ce foametea se va răspândi, propaganda rusă va da vina pe Ucraina şi va cere recunoaşterea câştigurilor teritoriale ale Rusiei în Ucraina şi ridicarea tuturor sancţiunilor”, a spus Snyder.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *