SE PREGĂTESC CĂTUȘELE? Premierul Florin Cîțu, implicat într-un dosar-bombă. E vorba de achiziția de vaccinuri

Premierul Florin Cîțu ar putea fi implicat într-un dosar bombă, susține consultantul politic Dorin Iacob, titrează Evenimentul Zilei.

Potrivit documentelor, Guvernul condus de Florin Cîțu ar fi achiziționat milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, în pofida recomandărilor ministerelor Sănătății și de Finanțe.

Achiziție uriașă de vaccinuri
„Deși Ministerul Finanțelor a atenționat ca stocurile (de vaccin – n.red.) sunt deja foarte mari. Erau vreo 35 de milioane. Cu toate astea, au mai fost achiziționate 12 milioane. Probabil este un dosar in rem în legătură cu aceste achiziții, modul în care s-au făcut, volumul.

Există o posibilă fraudă în jurul acestor achiziții – ilogice”, a declarat Dorin Iacob la Realitatea Plus. Documentele care înregistrează toate aceste lucruri au fost obținute de la Ministerul Finanțelor și Ministerul Sănătății, a mai precizat Dorin Iacob.

S-a acționat împotriva recomandărilor ministerelor Sănătății și de Finanțe
Despre posibila punere sub acuzare a lui Florin Cîțu, Dorin Iacob a menționat că numai „ancheta poate spune. Informațiile pe care le avem sunt că dl Florin Cîțu a acționat și a reacționat împotriva recomandărilor și memoriilor ministrului de Finante Alexandru Nazare și a atentionarilor de la MS. Cu toate că acestea, si-au spus punctul de vedere cu privire la aceste achizitii, domnia sa a facut aceste achizitii ilogice”.

În legătură cu chemarea la DNA a lui Cîțu, „o sa vedem, legat de cercetarile incepute, constituirea acestui dosar de interes public”, a mai spus Iacob.

Cât despre posibila implicare a altor oameni politici, Dorin Iacob a precizat că nu se știe dacă este vorba de „oameni politici importanți”, ci posibil de „oameni de afaceri, consultanti. Noi, care am analizat documentele, informațiile, arată că dl Florin Cîțu a dispus singur, contrar recomandărilor ministerelor de Finanțe și Sănătate și fără să ceară avizul de la Ministerul Justiției”.

„Rata de vaccinare e mică, o bună parte din populația activă – 3-4 milioane sunt plecați”, a adăugat Dorin Iacob, legat de necesitatea dozelor cumpărate prin dispoziția lui Florin Cîțu.

„Documentele din posesia noastră arată că le-a comandat (…) 120 de milioane de doze pe doi ani. E doar ilogic sa cheltuiesti din banii publici un miliard în plus de euro, când ai atâtea probleme pe Sănătate. Sunt alte aspecte de natura penală, pentru că pui în pericol sănătatea altor bolnavi”, a mai declarat Dorin Iacob, la Realitatea PLUS.

În România s-au folosit pînă acum mai puțin de 10 milioane de doze de vaccin
Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT) până înziua de 20 septembrie, ora 17.00, în România s-au administrat 7 674 004 doze de vaccin Pfizer, 737145 doze de vaccin Moderna, 850 210 doze de Astra-Zeneca și 693 067 doze de vaccin Johnson&Johnson. Cu alte cuvinte, începând din 27 decembrie 2020, s-au folosit 9 955 326 doze de vaccin.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Un cometariu

  1. Dacă românii sînt aprox. 25milioane,cu cei plecați în țări străine,cum se poate negocia,pentru a cumpăra,120milioane de doze?….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *