Se poate ajunge la 100.000 de cazuri de COVID zilnic! Perspectivă sumbră pentru Statele Unite

Celebrul medic imunolog american Anthony Fauci a apărut în faţa Senatului american, unde a prezentat un raport îngrijorător privind evoluţia noului coronavirus în SUA. Tabloul pictat de Fauci a fost unul sumbru, scrie publicaţia belgiană Le Soir.

Directorul Institutului American de Boli Infecțioase, Anthony Fauci, a prezentat un raport Senatului.

De la 40.000 de cazuri noi pe zi, Statele Unite ar putea ajunge la cel puţin 100.000, dacă nu vor fi intervenții noi pentru a stopa pandemia de Covid-19, a avertizat marți Anthony Fauci, directorul Institutului American de Boli Infecțioase.

„Nu aş fi surprins dacă am ajunge la 100.000 de cazuri pe zi dacă nu vom inversa tendința”, a spus el în timpul unei audieri în Senatul Statelor Unite.

„Sunt foarte îngrijorat pentru că s-ar putea agrava”, a mai declarat acesta.

Anthony Fauci a refuzat să prezică numărul de decese pe care valul actual l-ar putea provoca, însă, conform unei estimări publicate săptămâna trecută de Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, țara ar putea atinge între 130.000 și 150.000 de decese până pe 18 iulie.

Bilanţul actual este de cel puțin 126.000 de morți, scrie Le Soir.

Ce spune Anthony Fauci despre posibilitatea ca virusul să fi devenit mai contagios
Anthony Fauci a mai vorbit recent şi despre faptul că noul coronavirus a suferit deja o mutație care îl poate face mai contagios și îl poate face să se răspândească și mai repede decât în prezent. Un studiu publicat în acest sens urmează a fi confirmat de alte cercetări, arată Fauci.

Primele cercetări arată că un amino-acid specific SARS-COV-2 s-a modificat într-un mod care permite virusului să se înmulțească mai repede și să creeze o mai mare încărcătură virală în corpul gazdei. Acest lucru îl face și mai viral, a explicat Anthony Fauci la un eveniment on-line al Jurnalului Asociației Medicale Americane. Există o oarecare dispută științifică privind acest lucru, a mai adăugat el, căci cercetarea se bazează pe o constatare in vitro a mutației.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.