Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Se modifica VARSTA STANDARD de pensionare, odată cu intrarea în vigoare a Legii promise de Guvernul Cîțu?

turcan pensionari munca dupa pensie 691454

În acest moment, vârsta standard de pensionare în România este de 65 de ani pentru bărbați și de 61 de ani și 6 luni pentru femei, urmând ca, în ianuarie 2030, aceasta să crească la 63 de ani, conform Legii nr. 263/2010.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că actualul Executiv nu are ca scop modificarea vârstelor de pensionare existente în acest moment.

„Proiectul care privește evaluarea și recalcularea pensiilor din sistemul public nu are în vedere modificarea vârstelor de pensionare existente în acest moment”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Raluca Turcan.

Pensionarea la 70 de ani va fi o opțiune, nu o obligație
Pe de altă parte, ministrul Muncii și Protecției Sociale ne-a vorbit despre un al doilea proiect de lege, prin care se va introduce posibilitatea optării pentru pensionare la 70 de ani.

„Avem totodată în lucru un alt proiect de lege care vizează introducerea opțiunii între pensie și salariu la stat, cu posibilitatea optării pentru pensionare la 70 de ani.

În această privință, modificările pe care le avem în vedere vizează opțiunea de a continua activitatea până la vârsta de 70 de ani, în măsura în care angajatul își dorește acest lucru, tocmai pentru a evita situațiile în care se cumulează pensia cu salariul de la stat.

Este vorba însă de o opțiune, nu de o obligație”, a mai spus șefa Muncii.

Sursa: bugetul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.