fbpx
GENERAL

Se mobilizează masiv armata! Este alertă maximă la granița cu România

Breaking News 720x405 2

Conflictul mocnit dintre Rusia şi Ucraina intră într-o nouă etapă. Exerciţiile ce au loc în Transnistria au îndemnat armata ucraineană să întărească prezenţa militară şi înspre graniţa cu Republica Moldova. Care este pericolul ce ar putea veni dinspre regiunea separatistă?

Tensiunile continuă la între Ucraina şi Rusia, astfel că armata ucraineană a decis să trimită trupe suplimentare de-a lungul graniţei cu Republica Moldova, ca urmare a înmulțirii exercițiilor militare ale rușilor în Transnistria.

Se vor preveni provocările la frontieră pentru ca situația să rămână controlată și stabilă
Militarii vor fi trimişi cu precădere pe segmentul transnistrean al frontierei, dar și înspre regiunea Odesa, informează autoritățile de la Kiev. Decizia a fost luată joi, 15 aprilie.

„Unitățile de intervenție rapidă elaborează elemente practice de protecție a frontierei ucrainene-moldovenești”, transmite Garda de frontieră din Ucraina. „În timpul exercițiilor, polițiștii de frontieră vor acorda o atenție specială acoperirii coastei mării și a estuarului, prevenind provocările la frontieră pentru ca situația să rămână controlată și stabilă”, precizează Serviciul de Stat al Grănicerilor din Ucraina.

Transnistria ar fi capabilă să mobilizeze aproximativ 15.000 de militari
Decizia luată la Kiev vine în contextul tensiunilor militare cu Kremlinul şi a exerciţiilor pe care ruşii le desfăşoară în regiunea transnistreană moldovenească, aproape de Ucraina, unde Rusia păstrează aproximativ 2.000 de soldați din Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) și pacificatori, scrie g4media.ro.

Regiunea separatistă, susţinută de Moscova, ar fi capabilă să mobilizeze aproximativ 15.000 de militari. Cel puțin 7 exerciții și manevre militare au fost efectuate de soldații ruși în Transnistria sau într-un format comun cu trupele transnistrene de la începutul lunii aprilie, spun experţii militari de la Chișinău.

Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a fost în vizită la Moscova săptămâna trecută, unde a precizat că armata sa poate respinge fără probleme un eventual atac din partea Chişinăului.

„Nu există nici o îndoială!”, a declarat acesta în faţa presei ruse. „Transnistria este pașnică, dar are o armată care își poate apăra țara”, a adăugat Vadim Krasnoselski.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.