Se introduce vaccinarea OBLIGATORIE? Ce spune ministrul Sanatatii

Campania de vaccinare anti-covid continuă în România, însă mai este cale lungă până când se va ajunge la vaccinarea a 50% din populație. În acest context, ministrul Sănătății vine cu noi precizări privind obligativitatea vaccinării cadrelor medicale și a cadrelor didactice.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, consideră că la acest moment nu este cazul ca vaccinarea să devină obligatorie pentru categorii profesionale precum cadrele din sistemul sanitar sau cele din învăţământ.

Mai exact, aceasta susține că vaccinarea este alegerea ficăruia. Ea a subliniat faptul că odată ce s-a vaccinat, a scăpat de stresul privind o eventuală infectare cu noul coronavirus, lucru care poate fi de mare ajutor în acestă perioadă.

Totodată, ministrul Sănătății subliniază importanța vaccinului anti-covid în special pentru protecția celor din jurul nostru, care pot lua virusul foarte ușor.

“Eu pot să spun mai mult experienţa mea personală, nu profesională, experienţa mea personală legată de vaccinare. Pur şi simplu, după ce am reuşit să fiu vaccinată şi cu a doua doză, acel stres pe care-l aveam constant în minte legat de posibilitatea de a face infecţie şi de a transmite infecţia celorlalţi s-a diminuat considerabil.

Şi atunci, ce vreau să spun este că încurajez vaccinarea la toate cadrele medicale, pentru că e foarte important şi pentru protecţia lor, dar mai ales pentru protecţia celor din jur şi sper că încrederea pe care o am eu şi pe care o avem noi, cei care ne-am vaccinat, să fie transferată şi către ei.

Medicul care dorește vaccinarea obligatorie
Nu aş discuta încă de obligativitatea vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva şi să obţinem un procent mare al personalului vaccinat, aşa încât obligativitatea să nu fie necesară”, a afirmat Ioana Mihăilă, sâmbătă, în timpul unei vizite în judeţul Bihor.

De menționat este faptul că, precizările ministrului Săntății vin după ce medicul Sorin Paveliu, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a susţinut, într-o postare pe Facebook, că este nevoie de o lege privind vaccinarea obligatorie a unor categorii de populaţie.

Mai exact, acesta preciza că personalul medical care este ”esențial” ar trebui vaccinat obligatoriu, dar și personalul din sistemul didactic. Totodată, medicul a propus inclusiv “retragerea beneficiilor sociale pentru cei care prin refuzul lor (nejustificat medical) de vaccinare contribuie la spolierea bugetului din care îşi trag beneficiile”.

Sursa: capital.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație