GENERAL

Se introduce STAREA DE CRIZA în România! Anunțul făcut în direct la Antena 3 (SURSE)

1024px Flag of Romania.svg

Pe fondul conflictului armat de pe teritoriul Ucrainei, Executivul a luat în considerare introducerea stării de criză pe teritoriul României. Surse au declarat că această stare de criză va fi introdusă pe teritoriul țării noastre în cursul acestei săptămâni.

România va introduce starea de criză! Decizia de ultimă oră a Executivului. Ce implică starea de criză?
Guvernul se pregătește să introducă starea de criză în România, spun sursele Antena 3, care adaugă că această criză nu va avea efect asupra populației. De asemenea, aceleași surse spun că starea de criză va avea efecte asupra deciziilor de securitate și apărare națională.

Dacă se introduce starea de criză, atunci structurile Ministerului Apărării vor putea trece în subordinea forțelor armate străine staționate pe teritoriul României sau a comandamentelor Alianței Nord-Atlantice.

Executivul a lucrat la un proiect de lege în aceste zile, proiect care prevede ca situația de criză sa fie instituită la propunerea ministrului Apărării, avizată de premierul în funcție și introdusă printr-o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Starea de criză ar urma să fie instituită săptămâna viitoare
Proiectul de lege mai spune că starea de criză va fi instituită în momentul în care societatea se confruntă cu apariția sau iminența unor incidente care sunt menite să afecteze sau să pună în pericol condițiile de viață, stabilitatea politică, economică, socială, securitatea sau apărarea țării sau să pună în pericol orice alte valori constituționale.

Sursele mai spun că proiectul de lege urmează să fie adoptat săptămâna aceasta de către Executiv, în timp ce Parlamentul este pregătit să adopte proiectul în procedură de urgență.

„În funcţie de manifestarea situaţiilor de criză cu impact asupra securităţii şi apărării naţionale la nivel naţional sau în plan internaţional, la propunerea ministrului Apărării Naţionale, cu avizul prim-ministrului, CSAT poate emite o hotărâre privind declararea situaţiei de criză cu impact asupra securităţii şi apărării naţionale, respectiv a încetării acesteia.

Prin situaţie de criză în domeniul securităţii şi apărării naţionale se întelege situaţia în care societatea se confruntă cu mari dificultăţi generate de apariţia sau iminenţa apariţiei unuia sau mai multor incidente pe teritoriul naţional, la nivel regional sau internaţional, sau de ameninţări, riscuri sau vulnerabilităţi prin care sunt grav perturbate sau ameninţate condiţiile de viaţă, sănătate şi mediu, proprietatea, stabilitate politică, economică sau socială, ordinea publică, securitatea şi apărarea naţionala, precum şi alte valori constituţionale care impun adoptarea de măsuri de răspuns la criză, prin acţiune unitară a autorităţilor şi instituţiilor statului român, pentru înlaturarea cauzelor, gestionarea efectelor şi revenirea la starea de normalitate”, se arată în proiectul de lege.

Ciolacu, despre starea de criză în România
Întrebat dacă România poate intra într-o altă situaţie, liderul PSD a răspuns: “România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia şi nu cred că România va intra într-un conflict armat cu Rusia, dar cu toţii ştim ce se întâmplă în Ucraina şi consider că ceea ce face Vladimir Putin şi la ce instigă să facă poporul rus, în acest moment este inacceptabil în 2022”.
Marcel Ciolacu a mai fost întrebat dacă ştie de vreun proiect de lege privind reglementarea unei situaţii de criză.

“Am ştiinţă, cum este şi normal, urmând astăzi să avem o discuţie cu primul ministru”, a explicat preşedintele PSD.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

2 comentarii

  1. Pai sa ne dea si arme. Apoi terminam cu americanii, cu francezii si care or mai fi – toti apartin unor armate straine.
    Doar am jurat: “Jur credinta patriei mele Romania, jur sa-mi apar tara chiar cu pretul vietii”

    Apoi NEUTRALITATE = SPOR ECONOMIC !!!

  2. Să mergeți în linia 1 voi mai mari conducători pe teritoriul statului vecin dacă doriți! Pe românii de rand, lăsații in pace!!! Romania nu e in război! Nu o băgați voi cu legislația tâmpită! Sa se lupte americanii pe pământul lor!

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: