Se întâmplă în România: o fetiță de numai 3 ani a fost chemată în judecată de primărie!

Un bărbat este chemat la un proces alături de fetița lui de 3 ani, fiind așteptați miercuri în sala de judecată, într-un proces cu Primăria Cluj-Napoca.
Motivul pentru care s-a ajuns în instanță este faptul că familia ar ocupa abuziv un apartament dintr-o casă modulară din Pata Rât, conform asociației Căși Sociale ACUM, notează monitorulcj.ro.

la începutul lui septembrie, Lara va merge la Judecătoria Cluj-Napoca, fiind chemată în proces de Consiliul Local Cluj-Napoca prin primarul Emil Boc. Autoritățile transformă o minoră de 3 ani în pârâtă și o cheamă în fața judecătoriei.

Cum s-a ajuns în această situație?
În 24.06.2021, Sz.D. și fata lui de 3 ani, au primit o înștiințare din partea primăriei Municipiului Cluj-Napoca, conform căreia el și fiica lui sunt în evidența primăriei că ocupă abuziv un apartament dintr-o casă modulară din Pata Rât.

În octombrie 2019 Sz.D. a intrat într-o cameră goală de acolo, pentru că nu avea cum să locuiască în continuare cu părinții lui în camera de 16 m² primită de la primărie în 2010 după evacuarea de pe strada Coastei.

Chiar dacă el a predat cheia acelui spațiu reprezentantului primăriei în vara anului 2020, procesul continuă împotriva lui și al minorei de 3 ani. Dacă ar fi copilul tău, tu ce ai spune autorităților?”, au scris reprezentanții Căși Sociale, pe rețelele de socializare.

„Astăzi este termen într-o cauză privind o persoană de pe Platanilor, care avea drept locativ într-un imobil și a ocupat abuziv un alt imobil împreună cu fiica acestuia, tot pe Platanilor. Au predat locuința ocupată abuziv, însă a rămas acțiunea de încetare a dreptului locativ în locuința inițial închiriată (ocupată legal), precum și obligarea la plata despagubirilor pentru locuința ocupată abuziv și care a predat-o între timp.

Cauza nu e terminată și se află în fond. Minorul nu trebuie să se prezinte în instanță, acesta fiind reprezentat în instanță de reprezentatul legal (tatăl), însă procedural se deschide acțiune împotriva tututor celor care ocupă spațiul abuziv”, au transmis reprezentanții Biroului mass-media al Primăriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *