SE INTAMPLA IN ROMANIA: Morţi depuşi la căminul cultural, unde copiii primesc daruri de Crăciun

La Ciocârlia, o localitate din Constanţa, morții sunt ţinuţi în căminul cultural, în acelaşi loc unde Moş Crăciun vine să împartă darurile pentru copii.

Deşi în comună există două case mortuare, oamenii nu le pot folosi, pentru că nu le dă voie preotul. Acesta din urmă spune că nu are voie să le deschidă, pentru că nu au autorizație ISU.

Comuna are din vara lui 2018 două case mortuare, câte una în fiecare din cele două sate componente, Ciocârlia de Jos, respectiv Ciocârlia de Sus.

Cu toate acestea, morții sunt ținuți în continuare la căminul cultural, unde au loc, de altfel, toate evenimentele comunității, de la nunți și botezuri, la sărbătoarea de Crăciun, când se împart cadouri copilului, scriu jurnaliştii de la replicaonline.ro.

Citiți și:  Elevi, SĂLTAȚI din școală ca niște infractori. Poliția a venit cu duba după ei!

”De câte ori moare cineva, mortul este ținut în căminul cultural. Acolo se fac și nunți, și botezuri, pomeni după înmormântări. La această oră, există un mort depus. În locul unde vine Moșul cu cadouri pentru copii. Nu există așa ceva în lume”, spune un localnic.

Casele mortuare nu au autorizaţie ISU

Viceprimarul Nicolaie Pungă afirmă că totul stă în puterea preotului din sat, care refuză să primească mortul la casa mortuară abia construită de primărie.

”Preotul nu vrea să-i țină la casa mortuară, pe motiv că nu este apă. Știu că nu este normal”, a spus viceprimarul Nicolaie Pungă.

La rândul său, preotul Gheorghe Dan Fătu susține că nu poate deschide casa mortuară pentru că nu a fost obținută încă autorizația de la ISU, nici de la DSP.

Citiți și:  Cum au săltat polițiștii opt elevi olimpici. N-au vrut să audă de nimic, i-au băgat direct la dubă

”Nu am voie, nu am autorizație și nu am voie, primesc amendă, după cum m-au anunțat și cei de la DSP”, a spus părintele.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile