Se întâmplă în România. Blocați în casă cu un cadavru suspectat că este infectat cu SARS- COV2


Starea de urgență impusă de pandemia COVID – 19 generează situații bizare. Pentru că ar fi putut muri ca urmare a infecției cu SARS COV2, trupul neînsuflețit al unei bătrâne de 83 de ani este ținut la domiciliu, alături de membrii familiei.

Ciudata situație se petrece în localitatea Periam din judeţul Timiş. Bătrâna a decedat luni, dar, înainte i s-au recoltat probe pentru coronavirus. Familia o poate înmormânta deabia după cea află dacă femeia avut sau nu COVID – 19.

Nici la capelă, nici la cimitir
Femeia decedată nu poate fi dusă nici la capelă, tot pentru că este suspectă de infectare cu COVID-19. ”Este o situaţie mai specială pentru că una dintre persoanele membre ale familiei este internată de vineri la spital, cu coronavirus. Este vorba despre fiul femeii decedate. Ieri, li s-au făcut teste la toţi, inclusiv la mama celui internat care între timp a decedat. Ea are 83 de ani. Astăzi vor veni rezultatele, pe la ora 11.00, iar apoi femeia poate fi înmormântată. Dealtfel, familia a discutat cu firma de pompe funbre şi s-au înţeles că azi este înmormântarea”, a declarat primarul Cornel Dumitraş.

Certificatul e obligatoriu
”Familia nu se poate atinge de decedată, până când vine certificatul constatator al decesului. Noi avem capelă în comună, dar fiind vorba de o persoană suspectă de coronavirus, este interzis transportul la capelă. Este o situaţie specială, dar trebuie respectate nişte reguli”, a mai declarat primarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.