Se închide țara? Klaus Iohannis a anunțat chiar acum

Președintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Cotroceni despre situația coronavirus la nivel național. Șeful statului a abordat mai multe aspecte printre care și o posibilă închidere a țării.

Șeful statului a declarat miercuri, că strategia este una destul de clară și că se va acționa local și regional, în funcție de numărul de cazuri din acea zonă. Președintele a subliniat că nu este nevoie ca întreaga țară să fie închisă.

”Strategia este destul de clară. Vom acționa local și regional. Nu este nevoie sa închidem toată țara.

Restricțiile se bazează pe o evaluare a specialiștilor care ține cont de gradul de infectare din zona respectivă.

Avem situații diferite, sunt orașe sau comune unde numărul de bolnavi este mare dar avem și orașe sau comune unde nu există bolnavi (…) trebuie să se acționeze local, țintiți pentru a lua măsuri acolo unde se răspândește cel mai rapid boala.”, a declarat miercuri, președintele Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni.

Despre restricții
Situația este extrem de gravă, iar România se află într-un punct critic, o spune șeful statului. „Sunt cifre extrem de îngrijorătoare. Și la număr de decese, și la terapie intensivă. E un puternic semnal de alarmă. Avem responsabilitatea să ținem cont. Din păcate, e un număr tot mai mare de decese.

Cu cât introducem restricțiile mai repede și le respectăm, cu atât scăpăm mai repede. E o mare presiune. Medicii au făcut eforturi uriașe. Măsurile de restricție sunt inevitabile. Urmează luni extrem de importante. E o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate.

Oricât ne-am dori, situația nu ne permite reîntoarcerea la normalitate. Cu cât crește numărul de bolnavi și de decese ne îndepărtăm de acest moment. Suntem într-un punct critic. Avem de făcut o alegere fundamentală.

Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri? E un drum la care ne așteaptă multă suferință și pierderi. Putem avea viață ocială dacă respectăm regulile”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *