Se inchide Facebook-ul? Anuntul facut in urma cu putin timp

facebook-600x356

Facebook, considerata in momentul de fata cea mai importanta retea de socializare din lume, ar putea pierde 80% dintre utilizatorii sai pana in 2017, se arata intr-un studiu coordonat de doi doctoranzi de la Universitatea Princeton (SUA), informeaza AFP, potrivit Mediafax.

John Cannarella si Joshua Spechlere, care studiaza inginerie mecanica si aerospatiala la Universitatea Princeton, au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au realizat un studiu bazat pe progresul si apoi decaderea platformei MySpace, precursoare a retelei de socializare Facebook.

John Cannarella si Joshua Spechlere afirma ca cea mai importanta retea sociala din lume, care inregistreaza peste 1,1 miliarde de utilizatori si va sarbatori, luna viitoare, zece ani de existenta, se indreapta spre un declin abrupt.

S-a demonstrat ca ideile, la fel ca maladiile, se propaga intr-o maniera infectioasa intre oameni, inainte de a muri, si acest lucru a fost descris cu succes de modelele epidemiologice„, au scris cercetatorii.

Acestia au aplicat un model epidemiologic modificat pentru a descrie dinamica utilizatorilor retelelor sociale, folosind datele Google, care sunt de domeniu public.

Ei au ajuns astfel la concluzia ca reteaua de socializare Facebook, ale carei actiuni au atins marti un record de 58,51 dolari, a fost in plina glorie in 2012 si ar putea „cunoaste un declin rapid”. Acestia au ajuns la acest rezultat consultand si unele studii anterioare care aratau ca din ce in ce mai multi tineri au inceput sa renunte la reteaua sociala in 2013.

Facebook ar putea cunoaste un declin rapid in anii care vin, diminuandu-si cu 20% capacitatea sa maxima, pana in decembrie 2014″, au scris cei doi autori in studiul publicat pe site-ul ArXiv.org, in care mai estimeaza ca reteaua sociala ar putea pierde „80% din baza sa de utilizatori, intre 2015 si 2017”.

Pana in prezent, reteaua sociala pare sa fie stabila. Averea directorului operational al Facebook, Sheryl Sandberg, a depasit un miliard de dolari, dupa ce actiunile retelei de socializare au inchis sedinta de tranzactionare pe bursa din SUA la un nou nivel record. De asemenea, directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, in varsta de 29 de ani, are o avere estimata la 19 miliarde de dolari.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *