Se închid imediat! Noi REGULI pentru români

Vești proaste pentru bucureșteni. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, vine cu noi informații legate de activitatea barurilor și a restaurantelor din București. Potrivit acestuia, cele care vor încălca regulile vor fi automat închise.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, vine cu vești proaste pentru bucureșteni, dar și pentru agenții economici. Mai exact, acesta a anunțat că a fost găsit cadrul legal pentru ca activitatea restaurantelor sau a teraselor care nu respectă restricțiile impuse să fie suspendată direct, fără să mai aștepte modificarea legii ca sancțiunea să se aplice după trei sancțiuni.

Anunțul făcut de Alin Stoica vine după ce la începutul acestei săptămâni, ministrul de interne Lucian Bode a anunțat că va propune modificarea legii 55/2020 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru a putea fi suspendată activitatea unui agent economic după ce a avut “una, două, trei sancțiuni”.

Astfel, conform prefectului Capitalei, această modificare nu va mai fi necesară. El a mai adăugat că a existat o colaborare bună cu Ministerul Sănătății, dar și cu INSP, stabilind astfel că există un cadru legal.

Totodată, Alin Stoica a mai adăugat că vor exista controale drastice, în urma cărora acitvitatea agenților economici care nu se conformează ar urma să fie suspendată.

“Nu mai așteptăm acea propunere, avem cadrul legal existent. Am colaborat bine cu instituțiile din MS, INSP, am convenit că e cadru legal. Vor fi controale care se vor desfășura în comun poliție – Inspecția Sanitară – și se va lua măsura suspendării activității agenților economici care nu se conformează.

Există o lege care să permită să le suspendăm activitatea. Asta se poate întâmpla de azi”, a spus Alin Stoica la Digi FM.

Care sunt restaurantele vizate
În ceea ce privește controalele anunțat, prefectul Capitalei susține că acestea vizeză în special agenții economici care au încălcat regulile impuse de autorități de mai multe ori.

”Activitatea de control vizează deja agenții economic despre care știm deja că nu s-au conformat și care au antecedente”, a spus Alin Stoica.

Totodată, prefectul Capitalei a mai subliniat faptul că, începând cu acest weekend, mai multe localuri ar putea fi închise dacă încalcă reglulile.

De menționat este faptul că, problemele legate de cluburi și restaurante au fost ridicate din ce în ce mai des în ultima săptămână, ele reprezentând o posibilă cauză a numărului de noi infectări.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!