“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Se imparte ciolanul intre PNL şi PSD. Cum s-au repartizat primele functii

646x404 4

PSD si PNL își împart, primele funcții. PNL primește șefia TVR, PSD ia conducerea Radioului Public.

În urma negocierilor dintre cele doua partide, PSD va vota candidatul PNL la sefia TVR, iar PNL candidatul PSD la conducerea radioului public. Viitorul președinte-director general al TVR va fi Dan Turturică, potrivit înțelegerii dintre PNL și PSD. Turturică este propunerea Guvernului Cîțu pentru Consiliul de Administrație al televiziunii.

În schimb, la radioul public viitorul șef va fi Răzvan Dincă, propus de PSD. Audierile celor propuși de partide și instituții pentru conducerile televiziunii și radioului vor avea loc astăzi, începând cu ora 12:00, iar votul în plen va fi dat în aceeași zi, la ora 17:00. Foștii șefi ai TVR și ai radioului public, Doina Gradea, respectiv Georgică Severin, au fost demiși de PNL și USR în luna mai a acestui an. Ambii fuseseră numiți în funcții de PSD-ul condus de Liviu Dragnea.

După aproape două săptămâni de negocieri PNL-PSD, formaţiunile nu au reuşit să ajungă la un acord pentru premier şi aşteaptă ca Iohannis să decidă în această privinţă.

PSD va merge la Cotroceni cu propunerea ca Ciolacu să fie numit prim-ministru. Social-democraţii ar fi de acord şi cu o rotaţie în această funcţie, dar numai dacă ea ar începe cu Ciolacu.

PSD vrea premier prin rotație, este dispus să-l accepte și pe Florin Cîțu pentru aceasta funcție, cu condiția ca Marcel Ciolacu să fie însă primul. O propunere cu care e de acord și Florin Cîțu, spun surse din conducerea ambelor partide.

Potrivit informațiilor Antena 3, președintele Klaus Iohannis îl preferă în continuare pe Nicolae CIucă în funcția de premier.

Scopul lui Florin Cîțu este de a evita ca Ciucă sau alt liberal să fie numit premier.

Prin urmare, liderii PSD și PNL au discutat să meargă în fața lui Iohannis, fiecare cu propunerea ca președintele partidului să fie premierul, iar Iohannis să-l aleagă pe Ciolacu.

Social-democrații, se reunesc în ședință, astăzi. Inițial, ședință a fost convocată pentru a bate în cuie alianță cu PNL și funcția de premier, dar având în vedere că negocierile o să întârzie, Ciolacu le va prezenta stadiul negocierilor, urmând ca o nouă ședință să aibă loc după întâlnirea oficială cu Iohannis și înainte de consultările oficiale.

Sursa: antena3.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.