Se ieftineste BEREA! TVA-ul scade la 9%

bere

Plenul Camerei Deputaților a aprobat miercuri proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea Legii privind Codul fiscal, care prevede reducerea cotei TVA la 9% de la 1 iunie.

Deputații au adoptat ordonanța cu 280 de voturi pentru.

În dezbaterile din Camera Deputaților, liberalul Gheorghe Ialomițianu a spus că PNL va vota pentru acest proiect având în vedere că aduce o măsură fiscală foarte bună — reducerea TVA de la 24% la 9% pentru alimente—, criticând însă implementarea măsurii.

“PNL și-a manifestat rezerva privind implementarea acestei măsuri. Ordonanța a fost aprobată în aprilie 2015 și ați văzut că prețurile în mai au înregistrat cele mai mari creșteri, iar populația în loc să beneficieze de reducere de prețuri a trebuit să plătească prețuri mai mari și cu TVA de 24%. Implementarea a fost proastă, trebuia aplicată de la 1 mai și atunci sigur că populația ar fi beneficiat de această reducere”, a spus Ialomițianu.

Citiți și:  Se va taia in carne vie. Marcel Ciolacu: "Nu se mai poate"

Liderul deputaților social-democrați, Marian Neacșu, a precizat că “este regretabil să aplici teoria castravetelui”. “Indiferent despre ce vorbești tu să vii să spui ca o mașinărie stricată ceea ce pari să știi, când nu știi. (…) Eu nu cred că antevorbitorul meu (Gheorghe Ialomițianu — n.r.) a călcat foarte de curând într-un supermarket, poate prin alte țări”, a susținut Neacșu.

Președintele Comisiei pentru buget, Viorel Ștefan, a susținut, la rândul său, că în cazul în care “minciuna și ipocrizia ar produce dureri, Gheorghe Ialomițianu și Andreea Paul ar urla de durere pe culoarele Parlamentului”.

VEZI SI: Studiu! Când caută scuze pentru ieșirile la bere, un bărbat gândește de 174 de ori mai eficient

Citiți și:  Se va taia in carne vie. Marcel Ciolacu: "Nu se mai poate"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.