Se dezlănțuie prăpădul în noaptea de revelion

Se dezlănțuie prăpădul în noaptea de revelion. Ce zone sunt afectate? Meteorologii au făcut anunțul. România acaparată de fenomene meteo drastice. Este cod galben de viscol.

Meteorologii au anunțat cod galben de viscol pentru intervalul 31 decembrie, ora 18:00 – 01 ianuarie, ora 20:00. Cele mai afectate vor fi zonele montane și Moldova. În zonele joase, vântul va sufla şi cu 70 de kilometri la oră. Vor exista și condiții de ploaie ce pot duce la formarea de polei.

La munte, la altitudini mai mari de 1700 m, vântul va sufla cu putere cu viteze de peste 90 km/h. În Moldova vântul va avea intensificări treptate cu rafale de peste 55 km/h. De asemenea, și zonele Bărăgan și Dobrogea vor fi afectate de rafalele vântului care vor atinge viteze de 55 km/h. In centrul, estul și sud-estul țării, vor fi precipitații mixte, ce pot favoriza depuneri de polei.

Temperaturi specifice perioadei

Șefa ANM, Elena Mateescu a precizat că în primele săptămâni din noul an temperaturile se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade din an.

„Săptămânile 6-13 ianuarie și 13-20 ianuarie se caracterizează ca fiind cu temperaturi ușor peste medie, însă nu vorbim de abateri semnificate”, a declarat șefa ANM, Elena Mateescu.

De asemenea, ne vom confrunta și cu perioade de ploaie în anumite regiuni dar și cu ger.

„Vom avea 1-5 grade Celsius, mai ales în regiunile extracarpatice, precum și precipitații deficitare în special în partea de vest, centru și nordul țării. Nu excludem și posibilitatea să avem și perioade de ger în acest interval de timp”, a mai spus șefa ANM.

Temperaturile în majoritatea regiunilor se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade din an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.