Se dau cate 650 de lei pentru fiecare pensionar in parte. Singura conditie pe care trebuie sa o indeplineasca

Comisiile speciale din cadrul Senatului, dar si Consiliul Economic si Social, au dat aviz favorabil unui proiect de ordonanta de urgenta care prevede a pensionarii care care se angajeaza sa-si creasca nepotii, pentru a permite parintilor acestora sa mearga la serviciu, pot primi lunar, pe langa pensie, cate 650 de lei.

„Indemnizatia pentru cresterea nepotului/nepoatei se acorda pe baza de cerere a unuia dintre bunici, insotita in mod obligatoriu de actele doveditoare privind calitatea solicitantului, relatia acestuia cu nepotul/nepoata pentru care solicita dreptul si acordul parintilor”, se arata in expunerea de motive, scrie romaniatv.net

Cererile se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor muncipiului Bucuresti, dupa caz, acolo unde isi are domiciliul pensionarul care face solicitarea.

Indemnizatia pentru cresterea nepotului se stabileste incepand cu data depunerii cererii si inceteaza odata cu incetarea dreptului la stimulentul de insertie primit de mama.

Alte situatii in care se poate suspenda alocarea indemnizatiei de crestere a nepotului este daca bunicul executa o pedeapsa privativa de libertate sau a decedat sau se constata ca timp de 3 luni consecutive s-au inregistrat mandate postale returnate.

Cei 650 lei nu se impoziteaza si nu se percep contributii sociale. Proiectul de Ordonanta de urgenta ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2020, dupa ce va fi fost adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidential si publicat in Monitorul Oficial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.