Se dau bani mai mulţi în 2019, s-a mărit AJUTORUL cu 1.000 de lei


Guvernul pare să nu îi fi uitat în 2019 pe cei năpăstuiți, anunțând că în 2019 crește cu 1.000 de lei ajutorul de stat pentru astfel de situații. Românii în necaz trebuie să se adreseze casei de pensii de pe raza județului de domiciliu.

Majorarea cuantumului ajutorului de înmormântare se regăseşte în Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, document ce a fost lansat de curând în dezbatere publică de MFP şi care, pentru a se putea aplica, are nevoie aprobarea de Parlamentului, a preşedintelui ţării şi de publicare în Monitorul Oficial, scrie avocatnet.ro.

Noile prevederi privind acordarea ajutorului de deces sunt supuse dezbaterii în 2019 şi vizează majorarea cu 1.000 de lei a sumei acordate de stat pentru cheltuielile de înmormântare.

Rudele persoanelor salariate care decedează trebuie să se adreseze Casei de Pensii de pe raza judeţului în care a avut domiciliul asiguratul decedat.

Potrivit proiectului de buget, sumele care se vor acorda ca ajutor de deces vor fi:
în cazul decesului asiguratului sau pensionarului, valoarea ajutorului va fi 5.163 lei;
în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, suma de bani va fi de 2.582 lei.

Beneficiari:
În cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, ajutorul de deces se achită unei singure persoane care poate fi, după caz:
soţul supravieţuitor;
copilul;
părintele;

tutorele;
curatorul;
oricare persoană care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile ocazionate de deces, dacă nu există altă solicitare din partea persoanelor menţionate mai sus.
În cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, ajutorul de deces se achită asiguratului sau pensionarului al cărui membru de familie a decedat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.