Se dau 2.300 de lei pe lună! Poți depune cererea chiar de astăzi


Ministrul Muncii a anunțat luni că mai multe categorii de profesioniști care au rămas fără venituri din cauza crizei economice, pe fondul epidemiei de coronavirus, vor primi o sumă importantă de bani. Pentru asta, ei trebuie să depună on-line o cerere-tip.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat luni că, începând de marţi, 7 aprilie, artiștii și freelancerii care au rămas fără venituri din cauza crizei declanșată de epidemia de coronavirus pot depune cererile pentru a primi ajutor din partea statului.

Concret, este vorba despre artiștii independenți, cei care lucrau pe PFA sau pe drepturi de autor, sau alte forme independente de activitate, precum și cluburile sportive.

Cerere tip depusă on-line
Aceste categorii de pot beneficia de un ajutor de 4.000 de lei din bugetul statului, care va fi impozitat.

În consecință, venitul net va ajunge la aproximativ 2.300 de lei/lună.

Pentru a primi acest ajutor de la stat, freelancerii trebuie să depună online, la adresele Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, o cerere tip, alături de o declarație pe propria răspundere, din care să reiasă că în această perioadă nu mai obțin venituri din alte activități, precum și faptul că activitatea le-a fost suspendată din cauza crizei.

Pot apărea reglementări ulterioare
Pe lângă acestea, trebuie depus și un extras de cont recent, informează romaniatv.net.

Indemnizația va fi acordată și din urmă, pentru perioada de criză care a trecut (ne referim la intervalul 16-31 martie), iar solicitarea banilor trebuie făcută între 1 și 10 aprilie 2020.

În ceea ce privește venitul pe luna în curs, cererile vor fi depuse în perioada 1 – 10 mai 2020. În termen de maximum 15 zile, banii vor fi virați în contul bancar.

„Măsurile luate de gurvenul Orban se raportează la decretul emis de președinte, pe perioada 16 martie – 16 aprilie 2020. În funcție de evoluția lucrurilor, vor apărea reglementări ulterioare adaptate la ceea ce va fi la momentul respectiv”, a declarat ministrul Violeta Alexandru, conform sursei citate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *