Se dă lege! Izolarea la domiciliu și carantina, obligatorii

Vești extrem de proaste pentru acești români. Se dă lege. Izolarea la doiciliu și carantina devin obligatorii. Premierul Ludovic Orban a oferit toate detaliile.

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România. Chiar premierul Ludovic Orban a anunțat noi măsuri dure. Se va da lege.

Izolarea la domiciliu și carantina, obligatorii
Guvernul va adopta cel târziu marți un proiect de lege pentru a menține izolarea la domiciliu și carantina, a declarat premierul Ludovic Orban, într-un interviu pentru Digi 24. Decizia a fost luată după ce CCR a decis că pacienții testați pozitiv cu noul coronavirus nu mai pot fi ținuți în spital, carantină sau izolare fără acordul lor.

Șeful Executivului a criticat decizia CCR, subliniind că, în urma acesteia, pacienții pot fi externați la cerere, iar autoritățile nu mai pot aplica măsura carantinării sau izolării la domiciliu.

„Recomandarea mea către toți cetățenii este să respecte toate regulile care sunt în vigoare, pentru că aceste reguli sunt pentru a se proteja pe sine și pentru a-i proteja pe ceilalți.

Atâta timp cât ai fost într-o zonă cu risc maxim sau ai fost în contact cu o persoană care a fost diagnosticată ca fiind infectată cu COVID, în urma anchetei epidemiologice se constată lucrul ăsta, e posibil să fii infectat, trebuie să stai în izolare la domiciliu.

Asta este cererea mea, recomandarea mea, rugămintea mea personală către toți cetățenii să nu țină cont de deciziile CCR”, a spus premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.