Se caută 20 de militari care să poată folosi pistolul. Situație de criză în Buzău.

Situație de criză în județul Buzău.

Autoritățile pregătesc decizia prin care se va trece la uciderea tuturor porcilor din comunele în care există focare active.

Răspândirea virusului pare să nu mai poată fi oprită în alt fel. Deja, în ultima săptămână, pesta porcină s-a confirmat în două comune mari, cu mulți crescători de animale: Poșta Câlnău și Săgeata.

Asta după Cochirleanca, Vadu Pașii și Beceni.

De aceea, șeful DSV Buzău, Ciprian Botezatu a cerut ieri oficial alocarea a 20 de militari care să folosească pistolul cu glonț captiv – utilizat pentru suprimarea porcilor.

„Cerem armatei de la Buzău desemnarea a 20 de militari care să sprijine eventuale acţiuni de ucidere preventivă. Militarii trebuie să fie persoane care să ajute efectiv la uciderea porcilor şi la sprijinirea activităţilor specifice. O cerință e și să nu deţină porci la adresa de domiciliu. În 48 de ore după nominalizarea militarilor, DSV Buzău va face instructajul lor astfel încât dacă va fi cazul aceștia să desfășoare activităție specifice cu maximă operativitate”, a precizat Ciprian Botezatu, șef DSVSA Buzău.

Citiți și:  Știre-bombă. Primul român cu Covid-19, condamnat! Mii de oameni riscă pușcăria!

Cei 20 de militari ar urma să fie alocați DSVSA Buzău în maximum șapte zile.

O altă măsură severă care se va lua e aceea de sacrificare a tuturor porcilor descoperiți în mijloace de transport.

Excepție vor face doar transporturile autorizate de DSVSA și care beneficiază de însoțitori autorizați.

Atenție, cheltuielile pricinuite de confiscarea, uciderea și incinerarea animalelor, plus dezinfectarea mijloacelor de transport, vor fi imputate proprietarilor și transportatorilor. – Buzoienii.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile