Se aude zăngănit de cătușe in PSD! News alert

Un fost ministru PSD al Sănătăţii din guvernele conduse de Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose are probleme cu legea, iar decizia stă acum în mâinile colegilor săi senatori. Aceştia au pe masă o cerere de încuviinţare a urmăririi penale din partea DNA.

Probleme serioase pentru fostul ministru PSD al Sănătăţii Florian Bodog! Direcţia Naţională Anticorupţie vrea să-l vadă pe fostul demnitar după gratii şi a cerut încuviinţarea urmăririi penale.

Mai exact, Senatul României a primit o cerere de încuviinţare a urmăririi penale pe numele lui Bodog din partea procurorilor DNA. Acesta este acuzat că, atunci când deţinea postul de ministru, ar fi acţionat pentru ca o consilieră personală a sa să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În plus, deoarece consiliera nu ar fi fost prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Senatul a respins o cerere similară pe numele lui Florian Bodog în 2019
Nu este pentru prima dată când senatorii sunt chemaţi să aprobe o astfel de încuviinţare. În anul 2019, Senatul a respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog. De atunci însă, DNA a obţinut date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Comunicatul DNA indică următoarele: “În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, senator în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracţiuni).”

Surse judiciare au declarat că sesizarea îl vizează pe senatorul Florian Bodog, scrie Agerpres.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!