Se aude zanganit de catuse! Fostul edil are valiza pregătită

Fostul edil al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a spus, miercuri, după dezbaterea contestației DNA la eliberarea sa că, în așteptarea deciziei definitive privind propunerea anchetatorilor anticorupție, are „valiza pregătită, lângă ușă”.

Curtea de Apel București a analizat, miercuri, contestația procurorilor DNA împotriva deciziei judecătorului de drepturi și libertăți Vlad Andriescu, cel care a dispus, pe fond respingerea propunerii arestării preventive a fostului edil Marian Vanghelie și a funcționarilor din Sectorul 5 în dosarul privind achizițiile de la Economat Sector 5.

La termen au fost prezenți Marian Vanghelie, fostul edil al sectorului, fratele acestuia, Paul Vanghelie, și alți cinci funcționari, avocații acestora dar și un procuror DNA care a explicat de ce argumentele juridice ale magistratului Andriescu nu sunt valabile, iar decizia este eronată.

Este de menționat că magistratul Andriescu, a respins solicitările presei de consultare a motivării prin care respins acțiunea procurorilor DNA în cazul celor 7.

Cu valiza făcută…

La ieșirea din sala de judecată Marian Vanghelie a declarat că are emoții privind soluția pe care o vor lua judecătorii Curții, dar nu mari, el afirmând că are încredere în motivele primului judecător, cel care a dispus eliberarea și plasarea lotului sub control judiciar.

Concret, Vanghelie a declarat că dosarul este unul economic, iar în astfel de cazuri probele forte le reprezintă documentele financiare și contabile, acte care deja au fost conservate de către anchetatorii DNA.

Întrebat dacă procurorul DNA a depus, miercuri, noi probe înainte de judecarea contestației acesta a precizat că da și că magistratul anticorupție ar fi susținut în sală înclusiv că ar fi fost influențe în ancheta penală.

Întrebat ce va face dacă soluția CAB va fi una nefavorabilă Vanghelie a precizat: „păi ce să fac. Am bagajul făcut, Valiza făcută. E la ușă. … Dacă e, o iau și plec. Eu nu am plecat nicăieri. Nu fug. Dar ați văzut decizia de la Tribunal…..”.

De ce faptele din dosarul Economat nu sunt grave…

Cu toate acestea surse judiciare, afirmă pentru STIRIPESURSE că motivarea acestuia este una duală, mai precis, că el admite integral că indiciile privind acuzațiile sunt puternice, dar că nu este necesară arestarea celor șapte în ciuda prejudiciului major din dosar.

Despre prejudiciu, mai spun sursele citate, magistratul s-ar fi arătat circumspect în motivarea sa și ar fi lăsat de înțeles că ar fi pus preț pe vorbele anchetatorilor DNA dacă la momentul propunerii arestării, anchetatorii s-ar fi prezentat cu o expertiză financiar contabilă sau o constatare tehnică privind pretinsul prejudiciu.

Concret, afirmă sursele menționate, magistratul nu ar fi luat deloc în calcul suma indicată de DNA, în termeni preliminari, ca reprezentând prejudiciul din dosar, suma în cauză până la acest moment, conform DNA, fiind de aproape 60 de milioane de euro.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *