Se anunță HAOS total in Romania, in prag de iarna. Anunt BOMBA al Ralucai Turcan

România, aruncată în aer înaintea iernii. Se elimină subvenția la gigacalorie, scrie jurnalistul Radu Tudor pe blog.

„Ministrul Muncii Raluca Turcan a lansat o informație bombă: actualul Executiv vrea să fie eliminată subvenția la gigacalorie înaintea acestei ierni. Consecințele acestei decizii ar putea fi devastatoare: măriri între 80 și 300% ale costului întreținerii pentru cei care locuiesc la bloc. Potrivit unei estimări, întreținerea în această iarnă ar putea ajunge la 1000 de lei lunar pentru un apartament cu două camere dacă Guvernul decide să elimine subvenția la gigacalorie. Premierul Citu a confirmat și el la Ploiești că se ia în calcul eliminarea subvenției. ‘Vom vedea’, spus premierul întrebat dacă se va elimina”, scrie Radu Tudor pe blog.

Un semnal de alarmă în acest sens este tras și de avocatul Gheorghe Piperea, profesor de Drept comercial la Facultatea de Drept a Universității București.

„Ca urmare a legii consumatorului vulnerabil, subvenția generală pentru energia termică din București se elimină, ceea ce înseamnă o triplare a costului gigacaloriei. Vor mai primi subvenții (anemice și alea) doar 10% dintre bucureșteni. Nu mai e nevoie de apă caldă la duș. De fapt, cei care o așteptau pe 28 septembrie 2020 se vor ruga să nu mai vină deloc. Din ce să o mai plătească? Cei cu centrale de apartament sau de bloc nu au de ce să se bucure. Și prețul gazelor se dublează. Ca și energia electrică, de altfel. Se întâmplă lucruri fantastice pentru toți românii, care sunt din ce în ce mai fericiți”, scrie Piperea pe Facebook.

Sursa: stiripesurse.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *